Vores børn er ikke særlig vilde med nødder, men saltmandler er en helt anden sag. Dem elsker de! Og det gør vi voksne også. Børnene får lidt med i madpakken ind i mellem og ellers spiser vi dem sammen med ost, hakkede over salater eller bare som snack.
Personligt er jeg vild med en rugbrødsmad med ost og saltmandler – uhmmm.
Det er meget nemt at lave dine egne saltmandler, og du kan fx lave dem, mens du alligevel står og smører madpakker.
Saltmandler:
- 200 g mandler
- 2 dl vand
- 1 spsk Maldon sea salt (eller en anden god flagesalt)
Vej 200 g mandler af i en pande og hæld vand over. Strø derefter salt henover. Kog mandlerne til vandet er kogt væk, og hæld derefter mandlerne på en bradepande, som du sætter i ovnen ved 150 grader i ca. 30 min.
Tjek mandlerne en gang imellem, da ovne bager forskelligt. De må ikke blive for brændte, men de må heller ikke være bløde. Når du tager dem ud af ovnen, knitrer de dejligt, men de skal lige stå en lille halvtimes tid, inden du kan bedømme, om de er knasende sprøde.
Hvis det ikke lykkes dig at få dem sprøde i første omgang, kan du sagtens sætte dem i ovnen igen.