Denne kikærtekarry er perfekt til kødfri dage eller som vegetarret og kan spises med ris, blomkålsris eller lignende. Karryretten har en dejlig kokos-karrysmag og mætter skønt på grund af kikærterne.
Karry og kokos i skøn forening
Vi spiser meget mindre kød i dag, end vi gjorde for få år siden – både fordi vi føler et ansvar og fordi, vi synes, at kødfri retter er enormt lækre og indbydende. Vi har ikke den store trang efter kød, men nyder det gerne, når det er. Verden er rig på spændende retter, og for os er det variationen og mulighederne, som gør maden spændende.
Denne kikærtekarry er en klassisk og meget nem kokoskarry med kikærter, som er inspireret af de indiske krydderier og dermed fuld af smag. Retten er herligt ukompliceret at lave og kan tilberedes på meget kort tid.
Den er helt naturligt vegansk og glutenfri, lige som den heller ikke indeholder kerner, nødder eller soya.
Opskrift på kikærtekarry i kokos (4-6 personer)
- 1 spsk kokosolie
- 1 stort rødløg
- 3 fed hvidløg
- en cm frisk ingefær
- 1 spsk garam masala
- 1/4 tsk stødt gurkemeje
- 1/4 tsk sort peber
- 1/4 tsk cayennepeber
- salt
- 2-3 friske tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dåse kikærter
- 2 spsk limesaft
- evt. frisk koriander
Skræl og hak rødløget i tern. Pil hvidløgene og hak dem fint og skræl ingefæren og skær den i fine små stykker. Skyl og skær tomaterne i mindre stykker.
Varm kokosolien op i en stor gryde og kom de hakkede rødløg i gryden sammen med et nip salt. Sauter løgternene, mens du rører jævnligt i gryden.
Når løget er blevet blødt og begyndt at brune, skruer du ned på middel varme og tilsætter hvidløg og ingefær. Rør rundt og efter ca. 1 minut tilsætter du krydderierne: Garam masala, gurkemeje, sort peber, cayennepeber og salt. Lad krydderierne brænde af i gryden i ca. 30 sekunder.
Tilsæt tomaterne og rør godt i gryden, mens tomaterne steger med krydderierne. Når tomaterne når bristepunktet og begynder at tørre en smule ud, hælder du kokosmælk og kikærter i gryden. Bring det hele i kog og skru ned til middelvarme, mens retten simrer i ca. 10 minutter.
Hæld limesaft i gryden og smag til med salt og peber.
Server retten med det samme med ris, bulgur, naanbrød eller fx blomkålsris. Drys evt. med hakket koriander eller en anden grøn krydderurt.
God fornøjelse!