Hjemmelavet flødeis med Baileys og oreo cookies smager som en drøm. Og så tager det kun 10 minutter at lave! Bailey is er en lækker cremet parfait-is, som laves uden ismaskine på fløde og æg.
Is med irish cream-likør og oreo cookies
Baileyis med oreo er en virkelig god kombi. Den cremede chokoladesmag i likøren smager fuldstændigt framragende sammen med knuste oreo cookies i en lækker flødeis. Isen laves som en parfait-is med fløde og æg og laves helt uden brug af røremaskine.
Det tager ca. 10 minutter at røre isen sammen, hvorefter den skal i fryseren i mindst 5-6 timer og allerhelst til næste dag, så isen kan sætte sig og blive gennemfrossen. Selv om halvfrossen flødeis nu heller ikke er sådan at kimse af.
Lav isen med din egen hjemmelavede Baileys
Skal isen være ekstra gennemført hjemmelavet, kan du røre den sammen med din egen hjemmelavede Baileys Irish Cream-likør. Det tager mindre end 10 minutter at lave sin egen Baileys og så smager den bare vidunderligt. Og det er da lidt cool og tilfredsstillende at kunne lave sin flødeis på egenproduceret Baileys og samtidigt servere en cremet chokolade-vanilje whisky til?
Du finder opskriften på hjemmelavet Baileys her.
Knuste oreos smager utroligt godt sammen med Baileys-smagen, men det er selvfølgelig helt op til dig, om de skal med i isen. Du kan også erstatte småkagerne med mørke chokoladestykker, fudge eller karamel. Eller noget helt andet.
Se alle opskrifter op hjemmelavede likører
Opskrift på Baileyis med oreo
Baileyis med oreos er baseret på en klassisk opskrift på parfait-is. Det tager ikke mange minutter at røre iscremen sammen og derefter vende Baileys og knuste oreo cookies i. Pas på du ikke hælder for meget Baileys i, for isen vil krystallisere, hvis du kommer for meget flydende væske i den. Selv om det selvfølgelig er fristende bare at hælde i.
Får du lyst til at lave mere hjemmelavet is, så tjek endelig mine mange andre isopskrifter og find lidt inspiration:
Italiensk mynteis med chokolade
Se alle opskrifter på is & desserter
Baileyis med oreo
Equipment
- 1 Fryseegnet beholder
Ingredienser
- 1/2 liter piskefløde
- 5 æggeblommer (pasteuriserede)
- 100 g sukker
- en god 1/2 dl Baileys
- 2,5 dl knuste oreo cookies
Sådan gør du
- Pisk fløden stiv, men overpisk ikke.
- Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
- Vend forsigtigt æggemassen i flødeskummet.
- Vend Baileys og oreo cookies i.
- Hæld iscremen i en fryseegnet beholder og pynt med lidt ekstra knuste oreos på toppen.
- Bank beholderen let ned i bordet, så alle lufthuller i isen forsvinder. Dæk beholderen til med et låg og frys isen til næste dag eller min. 6 timer.
- Server gerne isen i et lille portionsglas med Baileys i bunden og drys lidt friske knuste oreos henover.