En lækker hjemmelavet blommegin siger man ikke nej til. Den både smager fantastisk og ser vidunderligt indbydende ud med sin flotte røde farve. Sæt gin’en over at trække i sensommeren og drik den i løbet af efteråret eller ved jule- og nytårstid.
Gin med smag
Denne blommegin smager altså skønt og kan drikkes som en blomme G&T, men kan også nydes uden noget – bare som en ren og smuk rød blommegin i et lille glas. Måske sammen med et stykke chokolade eller til frokosten?
Her får du opskriften på en helt straight frugtgin uden dikkedarer, men du kan sagtens krydre den med de krydderier, som du holder af. Fx kunne gin’en smage godt med lidt appelsinskal i eller nogle hele nelliker for en dybere og mere krydret smag. Og den kan selvfølgelig også laves julet ved at trække med alle de klassiske julekrydderier.
Hvilke blommer skal du bruge?
Ønsker du en smuk rød gin som den på billederne, skal du bruge røde blommer – og gerne hvor frugtkødet også er rødt. Det giver altså virkelig en gin med flotteste og mest indbydende farve. Har du andre blommer i haven, så brug endelig dem. Farven er én ting, smagen en anden, og uanset hvilke blommer du bruger, får du en gin, der smager dejligt. Og brug bare den gin, du nu engang har på lager, for den tager alligevel smag efter blommerne.
Og det passer helt perfekt at sætte gin’en over at trække i sensommeren, når blommerne er modne. Så er den nemlig klar til at drikke enten i løbet af efteråret eller sidst på året – alt efter hvor kraftig en blommesmag, du ønsker.
Har du ikke blommer i haven, så kan du købe nogle gode blommer på torvet, ved grønthandleren eller nogle danske usprøjtede blommer i supermarkedet og lave din egen blommegin alligevel. For det handler både om glæden ved at udnytte havens afgrøder og om at lave noget selv fra bunden.
Opskrift på blommegin
Opskriften på den flotte gin er helt enkelt og meget nem at følge. Det herlige ved at lave sin egen gin, snaps eller likør er, at det strækker sig over lang tid, og at man i løbet af efteråret kan gå og lave små smagprøver for at tjekke, hvordan det går.
Får du lyst til at lave mere med blommer, så tjek endelig mine mange andre blommeopskrifter:
Se alle opskrifter med blommer
Blommegin
Equipment
- 1 sylteglas eller patentglas med bred hals
- 1 glasflaske eller karaffel til opbevaring af den færdige gin
Ingredienser
- 500 g modne blommer
- ca. 150-200 g sukker
- 1 flaske gin (70 cl)
Sådan gør du
- Vask blommerne og fjern stilke og blade.
- Stik blommerne med en gaffel over det hele og halver derefter blommerne, men lad stenen blive siddende i den ene halvdel.
- Kom blommerne i et stort sylteglas (1,5-2 l), som er rengjort og skoldet i kogende vand.
- Drys 150 g sukker over og hæld derefter gin'en på glasset.
- Opbevar glasset med gin et mørkt og køligt sted i min. 4 uger. Sørg for, at give glasset en rystetur hver dag den første uges tid, så du sikrer dig, at sukkeret opløser sig helt.
- Prøvesmag ginen efter en måneds tid. Hvis du synes, den smager skønt, kan du filtrere den. Hvis du ønsker en kraftigere blommesmag, kan du lade den stå 1-2 måneder længere og ønsker du den mere sød, kan du tilsætte 25-50 g sukker mere.
- Når du synes, smagen er perfekt, filtrerer du gin'en gennem et stykke ostelærred i en si og ned i en ren flaske (hvori du har sat en tragt).
- Drik gin'en som den er, som en G&T eller som plum gin sour.