Der er nu ikke noget som en god brombærkage, som hører til en af sensommerens højdepunkter. Denne kage bages med friske brombær, marcipan og mandler og smager fantastisk. Sød og lækker og med den skønneste, saftige mandelsmag.
Sensommerkage
Brombærkage med marcipan er en skøn og nemt bagt sensommerkage, hvor brombærrene virkelig kommer til sin ret. For kagen har den mest vidunderlige brombærsmag blandet med smagen af saftig marcipan og ristede mandler.
Kagen tager ikke lang tid at bage og en time efter, du er gået i gang, kan du servere den lækre sensommerkage. Du skal dog lige en tur ud og plukke brombær først. Brombær vokser utroligt mange steder i hegn og krat og skov, og de vilde brombær har faktisk den vildeste krydrede smag. Smagen er mere intens end købe-brombær eller den tornefri brombær, som man ofte dyrker i haven.
Men har du selv store lækre brombær i haven, kan du selvfølgelig sagtens bruge dem. Jeg har ikke selv prøvet at bage kagen med frosne brombær, men jeg er sikker på, det godt kan lade sig gøre.
Kagen smager godt at servere sammen med en god klat cremefraiche rørt op med vanilje eller letpisket fløde. Og kagen smager i øvrigt helt forskellig alt efter, om du serverer den lun og nybagt eller om den har stået i køleskabet, hvilket får den til at blive mere konfektagtig i smagen.
Se flere opskrifter på sensommerkager her
Opskrift på brombærkage med marcipan
Du finder den nemme opskrift på sensommerkagen med brombær lige nedenfor. Kagen holder sig frisk i flere dage og kan enten opbevares i køleskabet eller på køkkenbordet alt efter, hvad du mest er til. Pas på med ikke at bage kagen alt for længe, så den bliver tør. Hellere giv den lidt mindre end for meget.
Har du plukket masser af brombær, så kan det være, du også vil finde inspiration i nogle af mine mange andre søde opskrifter med brombær. Her er et lille udpluk:
Brombærmuffins med hvid chokolade
Brombærclafoutis med hvid chokolade
Se alle opskrifter med brombær
Brombærkage med marcipan
Equipment
- 1 Springform, 24 cm i diameter.
Ingredienser
- ca. 200 g brombær
- 125 g blødt smør
- 125 g g sukker
- 2 toptsk vaniljesukker
- 150 g groftrevet marcipan
- 3 medium æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk fint salt
- 40 g mandelsplitter/hakkede mandler
- smør eller sprayfedt til formen
- flormelis til pynt ved servering
Sådan gør du
- Skyl nænsomt brombærrene under en blød vandstråle og lad dem dryppe godt af.
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen med en håndmikser eller røremaskine til en cremet, lys og luftig masse.
- Pisk æggene i ét ad gangen.
- Tilsæt groftrevet marcipan og vend i dejen.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Bland hvedemel, bagepulver og fint salt i en skål og vend det derefter i dejen – enten med en dejskraber eller på allerlaveste hastighed på maskine.
- Hæld dejen i en smurt springform.
- Fordel brombærrene oven på kagen og tryk dem let ned, så der bliver en ensartet overflade.
- Drys med mandelsplitter og bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gennembagt.
- Lad kagen køle af på en bagerist, inden du tager den ud af formen, og sigt lidt flormelis over lige inden servering.