Pluk en masse brombær og lav den dejligste brombærsaft. Saften har en dyb og koncentreret smag af brombær og efterår og er perfekt at drikke i de køligere efterårsmåneder eller at varme op og drikke som en toddy – med eller uden rom.
Efterårssaft
Brombærsaft er en rigtig efterårssaft – mørk og intens og fuld af smag. Saft lavet af brombær smager ærlig talt fantastisk, og når brombærsæsonen begynder at aftage, er det perfekt at samle de sidste brombær ind til en ordentligt omgang saft.
Det er virkelig nemt at lave brombærsaft. Det er både helt enkelt og ikke særligt svært og så er der faktisk ikke ret meget arbejde i det. Og det gør jo ikke noget, at det er lidt nemt en gang i mellem. Brombærsaft laver næsten sig selv, vil jeg vove at påstå.
Saften smager vidunderligt at drikke iskold blandet op med lidt vand og isterninger. Man kan også blande saften med danskvand, og så får man næsten en brombærsodavand ud af det. Allerbedst er det dog, efter vores mening, at varme saften op med krydderier en kold efterårsaften og drikke den med rom som en god brombærtoddy.
Holder du en god hygiejne under processen, tilsætter du en anelse atamon og opbevarer du saften på køl, så kan saften faktisk holde sig ganske længe – hele efteråret igennem og måske også noget af vinteren, hvis der er noget tilbage.
Opskrift på brombærsaft
Opskriften på den dejlige efterårssaft lavet på brombær finder du lige her nedenfor. Opskriften angiver en lille portion saft, som du kan gange op alt efter, hvor mange brombær du har plukket. Ud af et kilo brombær bliver der en lille liter saft, ca. 7,5 – 8 dl. Så vil man have til hele efteråret, skal der plukkes nogle kilo.
Vil du ikke lave saft af alle dine brombær, så tjek endelig også mine mange andre spændende opskrifter med brombær – der er lidt af det hele og her får du et lille udpluk:
Brombærmuffins med hvid chokolade
Se alle opskrifter med brombær
Brombærsaft
Ingredienser
- 1 kilo godt modne brombær (friske eller frosne, optøede)
- 2 dl vand
- ca. 210 g sukker (350 g pr. liter)
- 1/2 tsk atamon
Sådan gør du
- Skyl brombærrene nænsomt og kog dem med vandet ved svag varme i ca. 20 minutter, til bærrene brister.
- Hæld saften gennem en sigte ned i en skål og lad bærrene stå og dryppe af, så du får al saften med.
- Mål saften op. Der vil være ca. 6 dl – alt efter, hvor saftige brombærrene er.
- Kog saften op og tilsæt sukkeret. Er der 6 dl saft, passer det med ca. 210 g – har du mere saft, må du justere sukkermængden (350 g pr. liter).
- Bring igen saften i kog, smag den til og skum af, hvis der er urenheder.
- Tilsæt atamon og hæld straks saften i varme skoldede flasker, der lukkes til med det samme.