En smuk grøn bund af babyspinat, filetterede skiver af citrusfrugter i gyldne farver, hotte chilimandler og tyndtrevne skiver af ost med nøddesmag. Et drys persille sætter prikken over i’et.
Denne citrussalat med chilimandler er smækfyldt med vitaminer og lækre råvarer. Og så er den lynhurtig at lave som en sund frokostsalat eller som tilbehør til kødretten om aftenen med et godt glas rødvin til.
Farverne er smukke og man bliver uden tvivl i godt humør af at spise denne salat. Der er ingen dressing på, for det er faktisk ikke nødvendigt, da mandlerne giver fedtstof og citrusfrugterne masser af saft. Og citrusfrugterne og chilimandlerne står faktisk rigtig godt sammen.
Opskrift på citrussalat med chilimandler (til en person som frokost eller til to personer som tilbehør)
- 50 g babyspinatblade
- 1 appelsin (evt. blodappelsin)
- 1 rød grapefrugt
- flager af Primadonna-ost
- mandler (ca. 10 pr. person)
- olivenolie
- chilipulver
- havsalt
- hakket persille
Skyl babyspinaten og anret den på en tallerken eller et fad. Skær derefter appelsin og grapefrugt i filetter og læg på fadet.
Rist mandlerne på en pande i en smule olivenolie og drys salt og chili på. Når mandlerne er færdigristede drysser du lige lidt ekstra chili på, så du er sikker på, de smager af noget.
Hæld mandlerne over salaten og pynt med revet Primadonna-ost og persille.
Nyd salaten og c-vitaminerne.