Lav den lækreste ribsdessert, en klassiske engelsk fool med ribs. Desserten er utrolig smuk, smager himmelsk og sommerligt – og så er den virkelig nem at lave. En oplagt og forfriskende dessert med ribs, hvis du har masser af ribs i haven.
Ribsdessert
Fool med ribs er en pendent til den engelske dessertklassiker, stikkelsbærfool – her blot med ribs i stedet for grønne stikkelsbær. Det er en dessert, som er helt utrolig nem at lave, og som smager himmelsk og meget sommerligt.
Samtidig er det en smuk og indbydende dessert, og den er helt perfekt at lave til en sommeraften, hvor den kan nydes udenfor. Men faktisk kan du lave den året rundt, for har du ikke friske ribs, kan du blot bruge frosne ribs – og det er næsten lige så godt. Selv om ingenting jo rigtigt slår friske bær.
Denne skønne dessert med ribs kan laves lige inden servering, men kan også sagtens laves nogle timer før. De rensede og nippede ribs koges op med sukker, som derefter køles ned. Og så blandes den hurtigtlavede ribsmarmelade med en let sødet creme af flødeskum, cremefraiche og vanilje. Det er toplækkert – og topnemt.
Opskrift på fool med ribs
Opskriften på den nemme dessert med ribs finder du lige nedenfor. Lav gerne ribsmarmeladen i god tid, så den kan nå at køle ordentligt ned, inden du blander den med cremen.
Jeg har pyntet dessertglassene med friske ribs, et grønt mynteblad og en lille appelsintagetes. Men det er også oplagt at komme lidt hakket mørk chokolade på, mandelkrokant eller en anden form for lækker knas. Man kan også knuse en småkage ovenpå.
Er du i øvrigt vild med ribs og har du masser af ribs i haven, så kan det vil du også vil finde inspiration i disse udvalgt opskrifter med ribs:
Panna cotta med ribs og solbær – opskrift med havens bær
Ribsgelé – opskrift på hjemmelavet gelé med ribs
Fool med ribs
Equipment
- 4-6 dessertglas
Ingredienser
- 200 g ribs
- 1 dl sukker
- 2 dl piskefløde
- 2 dl cremefraiche, skyr eller græsk yoghurt
- 2-3 spsk flormelis
- 1/2 stang vanilje eller 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Rens og nip ripsene og kom dem i en gryde sammen med sukker og en spiseskefuld vand eller to.
- Varm langsomt gryden op til kogepunktet og skru derefter ned til middel varme og lad risene småkoge i ca. 5 minutter, til bærrene er bristede. Sluk for varmen og lad marmeladen køle af.
- Pisk fløden til flødeskum og pisk derefter cremefraiche eller lignende. Smag til med flormelis og vanilje.
- Vend det meste af marmeladen i cremen og vend det meget let rundt et par gange (endelig ikke for meget). Hæld cremen på dessertglas og læg gerne en lille skefuld ribsmarmelade ind i mellem.
- Pynt med friske ribs, mynte og spiselige blomster – eller hvad du synes er lækkert. Server med det samme eller stil på køl indtil servering.