Dette er virkelig en grilldessert, der vil noget: Grillbagt rabarber med is og brændt, hvid chokolade. Det er intet mindre end en perfekt kombination af varmt og koldt, syrligt og sødt, blødt og knasende.
En nem grilldessert
Grillbagt rabarber med is og brændt, hvid chokolade er den lækreste dessert at slutte af med på en grillaften. Den forener alt, hvad der er skønt ved sommeren: is, rabarber og grillmad.
For hvilken dessert er oplagt at lave, når man griller? I rabarbersæsonen er det jo helt oplagt at smække nogle rabarber på til sidst. Det er så nemt og smager så vidunderligt, at det næsten er en skam ikke at gøre det.
Dessert med rabarber
Rabarberne kan nemt forberedes i forvejen, så det bare er et spørgsmål om at lægge pakkerne på grillen, når hovedretten er færdig – og så er der dejlige grillbagte rabarber til dessert. Rabarberne snittes op og vendes i sukker og vanilje, hvorefter de hældes i stanniolpakker, så de er klar til grillen.
Isen kan du også lave i forvejen eller købe dig til, og det samme gælder den brændte hvide chokolade, som blot skal i ovnen i kort tid for derefter at køle af. Den hvide chokolade giver desserten sådan en lækker karamelagtig smag, som lige sætter prikken over i’et.
Opskrift på grillbagt rabarber
Du kan bruge lige præcis de rabarber, du har i haven, uanset hvilken sort. Vinrabarber og jordbærrabarber er sødest og rødest og bedst at bruge, men har du en mere grov rabarber, kan det være, du blot skal tilføre lidt mere sukker. Rabarbersmagen vil stadig være der. Brug de fineste tynde rabarberstængler til desserten og gem de tykke til marmelade og saft.
Nedenfor finder du den nemme opskrift på, hvordan du lave denne skønne rabarberdessert på grillen. Bliver du inspireret til rabarbertema til grillen, vil jeg anbefale dig også at kigge nærmere på disse opskrifter, som alle er med rabarber:
Grillet makrel med rabarbersauce
Grillet culotte med rabarberbarbecuesauce
Grillbagt rabarber med is og brændt hvid chokolade
Ingredienser
Grillbagt rabarber
- 350 g rabarber
- 200 g sukker
- 2 tsk vanillesukker
Brændt hvid chokolade
- 50 g hvid chokolade
Sådan gør du
Grillbagt rabarber
- Skyl og rens rabarberne og snit dem i stykker af 1-2 cms længde.
- Vendt rabarberstykkerne med sukker og vaniljesukker i en margretheskål.
- Hæld rabarberne ned i et stort stykke stanniol i dobbeltlag og saml stanniolen godt på toppen. Lav evt. et par stykker.
- Læg stanniolpakkerne på grillen med låg på og lad den bage, indtil de begynder at dampe fra toppen – du kan løsne stanniolen let og kigge ned for at se, om de er færdigbagte.
- Hiv pakkerne over i en dyb tallerken og lad rabarberne køle lidt af inden servering.
Brændt hvid chokolade
- Hak den hvide chokolade groft og fordel stykkerne på et stykke bagepapir på en bradepande.
- Sæt chokoladen i ovnen ved 175 grader i ca. 5 minutter, til chokoladen bliver mørk gylden. Lad chokoladen køle af.
Servering
- Kom 2-3 spiseskefulde rabarber på en tallerken og læg en kugle is ovenpå. Pynt med knus brændt, hvid chokolade og evt. et grønt mynteblad.