Jeg synes, aubergine er en helt fantastisk grøntsag, og derfor er jeg også helt vild med sådan en grillet auberginesalat med kylling, som er smagfuld, fyldig og mættende. Salaten er helt perfekt til et tapasbord eller som en god frokostsalat.
Måltidssalat
Grillet auberginesalat med kylling er det, man ville kalde en måltidssalat, for som navnet antyder, er salaten et måltid i sig selv. Derfor er salaten velegnet som frokostsalat eller endda som aftensmad for to, evt. med et godt stykke brød eller flute til. Vi laver gerne salaten til et tapasbord med pølser og ost, hvilket den egner sig fremragende til.
Kylling og aubergine står godt sammen, og den gode smag bliver fremhævet af krydderurterne og de ristede cashewnødder.
På toppen er der syltede ramsløgblomster, som giver en virkelig dejlig hvidløgssyltet smag. Har du ikke syltet ramsløgblomster, kan du selvfølgelig undlade dem, og så ved du, hvad du skal lave næste forår.
Dressingen består af hyldeblomsteddike og hyldeblomstsirup, som du kan lave selv i sæsonen, men kan selvfølgelig erstattes af andre eddiker og sirupper.
Opskrift på grillet auberginesalat med kylling (til tapas: 4-6 personer, som frokost: 2 personer)
- 2 hele kyllingebryster
- salt og friskkværnet peber
- en god koldpresset jomfruolivenolie til stegning/grillning
- 1 aubergine
- 8 blommetomater
- ca. 50 g rucola
- 1/2 lollo rosso salathoved
- 1/2 dl cashewnødder
- Friske krydderurter, fx persille, purløg, timian, salvie, mynte
- 1-2 spsk syltede ramsløgblomster
Olieeddikedressing:
- 3 spsk olivenolie
- 1 stor spsk hyldeblomsteddike
- 1 tsk hyldeblomstsirup
Steg de hele kyllingebryster i olivenolie og krydr med salt og peber. Dette kan du gøre, mens du laver salaten eller dagen før, så du anvender kold kylling i stedet.
Skær auberginen i skiver på langs og drys skiverne med salt. Pensl skiverne med olivenolie og steg dem på en grill, en panini-grill eller en grillpande (eller en almindelig pande) til de er gyldne og gennemstegte.
Skyl salat og rucola og læg det på et fad. Fordel auberginen henover.
Skær den stegte kylling ud i skiver og anret oven på salaten.
Skær tomaterne i halve eller kvarte og læg på fadet. Skyl de forskellige krydderurter og drys dem over salaten.
Hak cashewnødderne groft og rist dem let på en pande. Drys dem over salaten.
Fordel et par skefulde syltede ramsløgblomster hen over salaten.
Rør en olieeddikedressing sammen af olivenolie, hyldeblomsteddike og hyldeblomstsirup og hæld den over salaten i en tynd stråle.
Server salaten med det samme og gerne med et godt brød til.
God fornøjelse!