Syrlig-sød kirsebærsauce med vaniljesmag på toppen af en cremet og lækker risalamande – ja, så bliver det jo næsten ikke bedre. Det ér altså en dessert, som kan noget helt særligt og den bliver endnu bedre med en hjemmelavet kirsebærsauce.
Årets bedste dessert
Hjemmelavet kirsebærsauce gør risalamanden endnu bedre juleaften – og mortensaften, hvis samme dessert laves her. Saucen er fuld af smag og tager ikke lang tid at lave. Og hele familien elsker denne kirsebærsauce – både børn og voksne.
Jeg voksede op med købe-kirsebærsauce, men som voksen og med en stigende interesse for at lave min mad selv fra bunden, laver jeg selvfølgelig nu selv kirsebærsaucen til juleaften. Og det er altså pærenemt! Har du mod på det, synes jeg virkelig, du skal prøve.
Syrlig dessertsauce
Jeg synes, at en kirsebærsauce skal være syrlig, når den serveres på den lidt fede og søde risalamande. Det skaber en god kontrast, og man får en større sansemæssig oplevelse under desserten. Kan du bedre lide den sødere, kan du altid tilføje lidt mere sukker.
Du skal afsætte ca. 20 minutter til at lave saucen, selv om der nu ikke er meget arbejde i det. Du kan sagtens lave saucen flere dage før, hvis det passer dig bedre, og så blot lune den juleaften.
Se alle opskrifter til julehygge
Opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce
Det er helt oplagt at bruge sommerens høstede kirsebær fra haven, hvis du har sådan nogle liggende i fryseren – og en fantastisk måde at anvende dem på. Har du ikke kirsebær fra haven, kan du købe dem på frost i velassorterede supermarkeder.
Har du lavet din egen kirsebærlikør, skal du selvfølgelig komme en sjat af den i saucen og ellers kan du bruge, hvad du nu end har på lager, fx en lille sjat rom, mandellikør eller lignende.
Se her, hvordan du laver en fantastisk risalamande.
Savner du flere gode velafprøvede opskrifter til den perfekte julemiddag lavet fra bunden, så se nærmere på min samling af opskrifter til juelmiddagen, fx:
Se alle opskrifter til julemiddagen
Hjemmelavet kirsebærsauce
Ingredienser
- 350 g kirsebær optøet fra frost
- 200 g sukker
- 2 dl vand
- 1 god stang vanilje
- 2 spsk Maizena opløst i lidt vand
- evt. en sjat kirsebærlikør eller fx rom
Sådan gør du
- Hæld de optøede kirsebær op i en gryde sammen med vand og sukker.
- Halver vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Mos dem gerne sammen med en teskefuld sukker, så vaniljen ikke lægger sig i en klump i gryden. Kom både korn og stænger i gryden og bring gryden i kog.
- Når saucen kommer i kog, lader du den småsimre i 10-15 minutter, til kirsebærrene er blevet kogt møre. Skum evt. af og rør i saucen ind i mellem.
- Bland to spsk Maizena i en kop med lidt koldt vand og jævn saucen forsigtigt, mens du rører grundigt. Lad saucen koge et par minutter efterfølgende, til kirsebærsaucen tykner.
- Hæld evt. en sjat kirsebærlikør eller lignende i.
- Tag saucen af varmen og hæld den på et sylteglas eller en plastbeholder, til du skal bruge den.