Lav de skønneste smoothies på kefir, jordbær og ribs og gør noget godt for maven. Kefir indeholder nemlig masser af probiotika og er perfekt at bruge i smoothies.
Kefir smoothies er lavet på kefir, som er en fermenteret mælkedrik lavet på en kefirsvamp. Kefir smager lidt som tyk kærnemælk og er fyldt med probiotika. Faktisk indeholder kefir op mod 50-60 forskellige bakterier og gærsvampe, hvilket er en hel del sammen lignet med almindelig yoghurt, som typisk indeholder en 7-8 forskellige bakterier.
Bakterier er godt for tarmfloraen og hvis du fx trænger til at gøre noget godt for dit mave-tarm-system er kefir et rigtig godt sted at starte.
Smoothien smager skønt med jordbærrene og ribsene, og du kan i pricippet tilsætte lige de frugter og bær, som du synes bedst om.
Opskrift på kefir smoothies (opskriften er pr. person og så ganger du bare op)
- en dl friske eller frosne jordbær
- knap 1/2 dl ribs (friske eller frosne)
- 1-1 1/2 dl kefir
- 1 tsk agavesirup
- 1 tsk kokosolie
Hvis du har friske jordbær, fjerner du stilken, renser dem og lægger dem i blenderen med ribsene, som du også skyller og nipper.
Har du frosne jordbær, putter du dem i din blender og hælder lidt kogt vand henover, så jordbærrene skoldes. Lad dem stå lidt og tø og og hæld evt. de frosne ribs oveni.
(I opskriften har jeg skrevet 1 til 1 1/2 dl kefir, for hvis du bruger frosne bær, vil der også være vand i smoothien. Men det kommer sig ikke helt så nøje. Lav den, som du synes smager godt – du kan altid prøve dig frem.)
Så blender du dine bær, og når de er moset helt ud, hælder du kefir i sammen med en teskefuld agavesirup og en teskefuld kokosolie, så der også er lidt fedtstoffer i smoothien.
Og det er såmænd det. Nu har du en dejlig (kold, hvis frosne bær) og lyserød smoothie. Hvid du bruger friske bær, kan du overveje at blende et par isterninger med.
God fornøjelse og nyd din kefir smoothie!