Salater

Spinatsalat med granatæble og dukkah

SpinatsalatSelv om det ikke er sæson for spinat lige nu, så er det som om hele kroppen hungrer efter grøn mad. Denne spinatsalat med granatæble og ægyptisk dukkah både smager og er grøn. Og rød. Og hvid. Og fyldt med smagfulde krydderier, der får den mere smagsneutrale spinat til at træde tydeligere frem.

Spinatsalaten er drønhurtig at lave. Om vinteren køber du blot en pose eller bakke med spinatblade eller babyspinat, som du skyller og blander med de øvrige ingredienser, mens du om sommeren kan plukke din egen spinat i haven – helst den helt nye spinat – og bruge direkte.

Det er en salat, som passer til fx en kødret eller til fjerkræ, fordi den er så smagfuld. Men du kan også tilberede salaten som en frokostsalat og nyde den med et stykke friskbagt groft brød eller evt. tilsat lidt couscous.

Granatæblekernerne og den ægyptiske dukkah – en skøn krydderi-nødde-kerneblanding – tilfører salaten et eksotisk stænk, som passer godt sammen med couscous – også, hvis du serverer salaten til et stykke kød eller et stykke kyllingebryst.

Spinatsalat med dukkah

Opskrift på spinatsalat med granatæble og dukkah

Start med at lave dukkah efter opskriften via linket.

Skyl spinaten og læg den i en smuk skål. Hvis bladene er meget store, så riv dem i mindre stykker med fingrene.

Snit et halvt løg meget fint og spred løget ud over spinaten.

Hak dild og bland i.

Bland olie og citronsaft sammen med salt og peber og hæld det ud over salaten, mens du blander alle delene godt

Tag kernerne ud af granatæblet og læg dem hen over salaten og drys til sidst med den hjemmelavede dukkah hen over det hele.

Så er salaten klar til servering! God fornøjelse!

Spinatsalat til kød

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar