Åhh, livet bliver ikke bedre end når man sidder med denne panna cotta med syregelé og en lille ske i hånden. Hver eneste mundfuld skal nydes. Desserten er både smuk og smager helt vidunderligt. Perfekt!
Syrener og desserter
En panna cotta med syrengelé er som en lille sommerlig himmerigsmundfuld. Sød og cremet med en liflig, sart og forførende blomstrende smag. Syrensmagen fuldender denne italienske dessertklassiker.
Det er, som om syrener og desserter bare er som skabt for hinanden både smagsmæssigt og udseendemæssigt. Syrener er og bliver meget romantiske og smukke i desserter og så har de en syrlig-bitter smag, som virkelig står godt til en sød dessert.
Med denne opskrift vil jeg bl.a. gerne vise, hvad man kan bruge sin syrensaft til, når man har lavet den – udover at nyde den med vand og isterninger en varm sommerdag. Syrengeléen er nemlig lavet på syrensaft, så skal du fuldende desserten, må du først lave syrensaft, hvis du ikke allerede har været i gang. Men det kommer du ikke til at fortryde.
Opskrift på panna cotta med syrengelé
Selve panna cottaen tager ingen tid at lave og er samtidigt nem og helt enkel at gå til. Det er svært at lave denne italienske dessert forkert. Men den skal laves i god tid, så desserten kan nå at afkøle helt, inden syrengeléen hældes på. Ellers lægger den sig ikke på toppen, som den skal, men synker i stedet ned i panna cottaen. Og det er jo ikke meningen!
Det er i øvrigt helt oplagt at nyde desserten med et glas hjemmelavet syrenlikør! Så hvis du alligevel er i gang med at lave lækre ting og sager i køkkenet med syrener, synes jeg, du skal prøve at lave en likør til.
Får du lyst til at lave mere med syrener, så find gerne inspiration i mine mange andre syrenopskrifter:
Grøn aspargessalat med valnødder
Se alle opskrifter med syrener
Panna cotta med syrengelé
Equipment
- 5-6 serveringsglas
Ingredienser
Panna cotta med vanilje
- 5 dl piskefløde
- 1 dl sukker
- 3 blade husblas
- 1 stang vanilje
Syrengelé
- 3 blade husblas
- 2 dl syrensaft
Pynt
- friske syrenblomster
- citronmelisseblade
Sådan gør du
Panna cotta med vanilje
- Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
- Hæld fløde og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom både vaniljestang og -korn ned i gryden.
- Varm fløde, sukker og vanilje op og giv det et helt kort opkog. Sluk for gryden og vent et par minutter, hvorefter du fjerner vaniljestangen.
- Klem vandet af husblassen og opløs den i den varme fløde.
- Fordel blandingen i de glas eller dessertskåle, du har udvalgt, og sæt dem i køleskabet et par timer, til panna cottaen er stivnet. Det er vigtigt, at du ikke hælder gelé på panna cottaen, før den er helt stiv.
Syrengelé
- Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
- Mål syrensaft af og varm det op i en gryde, til det når kogepunktet. Tag gryden af varmen.
- Efter et par minutter klemmer du vandet af husblassen og opløser den i syrensaften.
- Når syrensaften er kølet ned til under 35 grader – det skal næsten ikke være varm mere, men må heller ikke være på vej til at stivne – fordeler du det forsigtigt over glassene med panna cotta.
- Lad geléen stivne helt før servering.
Servering
- Ved servering pynter du din panna cotta med syrengelé med friske syrenblomster og et enkelt blad citronmelisse i hvert glas.