Denne røde spidskålssalat med grønkål rummer alle madens herlige kontraster: Det syrlige og det fede, det salte og det søde, det knasende sprøde og det bløde. For ikke at tale om farverne. Denne efterårs- og vintersalat pirrer virkelig alle sanser og smager helt fortræffelig.
Smækfyldt med vitaminer, farver og gode sager
Kålsalater er både mættende og sunde at spise i vinterhalvåret, og det gælder selvfølgelig også denne salat med to slag kål. Salaten er utrolig hurtig at lave – især hvis du allerede har saltmandler på lager. Og så er den bare så smuk at se på, at man man næsten kan spise den med øjnene.
Salaten kræver dog, at du giver dig tid til både at producere saltmandler og syltede rødløg – eller du kan købe dig fra det, hvis tiden ikke er med dig.
Har du ikke tid til at lave saltmandler, så kan du bruge andre saltede nødder, som du måtte have på lager, fx peanuts eller cashewnødder. og ligger du ikke inde med rød spidskål, kan du bare bruge almindelig spidskål, selv om salaten selvfølgelig ikke bliver helt så flot.
Opskrift på rød spidskålssalat med grønkål (4-6 personer)
- 1/2 rødt spidskål af almindelig størrelse
- ca. 4 blade frisk grønkål
- 100 g saltmandler
- et par skefulde syltede rødløg
Mormordressing:
- 4 spsk. klar eddike
- 4 spsk. rørsukker
- 1 dl piskefløde
Hvis ikke du har syltede rødløg i køleskabet, så lav dem som det første. Opskriften på syltede rødløg finder du her.
Så skal du tilberede saltmandlerne til salaten – og lav bare rigeligt, for de smager aldeles skønt til alt muligt og som en lille snack i løbet af dagen. Opskriften på saltmandler finder du her.
Skyl og snit spidskålen og den friske grønkål fint. Især grønkålen er det vigtigt, du er omhyggelig med, da den ikke må tage al opmærksomheden fra salaten med sin lidt grove, krøllede struktur.
Vend det fintsnittede kål sammen i en skål.
Rør mormordressingen sammen: Bland eddike og sukker sammen i en lille skål og lad blandingen stå og trække et par minutter. Rør derefter fløden i.
Hæld dressingen over kål og vend det hele godt rundt. Kålen skal endelig ikke sejle i dressing, der skal kun lige være nok til, at dressingen dækker og giver smag.
Anret kålsalaten i en smuk skål og pynt med syltede rødløg og saltmandler – enten hele eller hakkede.
Spidskålssalaten med grønkål kan serveres med det samme eller du kan lade den stå og trække en times tid eller to i køleskabet inden servering.
God fornøjelse!