Kager

Sød galette med fersken

Galette med ferskenDenne søde galette med fersken smager simpelthen så skønt og er samtidig både nem og sjov at lave. Den skal selvfølgelig laves med friske ferskner og i sæson og kan serveres som dessert eller som kage til kaffen. Galetten er en lækkerbidsken uanset hvad.

Tærte uden tærteform

Galette er en frank pandekagelignende tærte – deraf navnet, hvor siderne foldes ind over fyldet. Kagen får dermed et let rustikt udseende, hvilket ser meget indbydende ud. Og så er den ret nem at lave. Galettes laves både i madversioner og i søde versioner.

Denne galette med fersken er selvfølgelig den søde version og kombinationen af mørdej, søde, bagte ferskner med kanel og vaniljeis eller flødeskum er aldeles lækker.

Galette med fersken

Opskrift på galette med fersken

Mørdej:

 • 175 g hvedemel
 • 50 g sukker
 • 1/2 tsk salt
 • 125 g koldt smør
 • 1  æg
 • et æg til pensling + sukker og kaneldrys

Fyld til paletten:

 • ca. 4 friske ferskner
 • 50 g sukker
 • 1 spsk mel
 • 1/2 tsk stødt kanel
 • 1/2 tsk vaniljesukker

Rør mørdejen sammen i en foodprocessor eller i en røremaskine: Bland mel, sukker og salt sammen og rør. Tilsæt så smørret skåret i små stykker og rør, indtil dejen ligner revet ost. Tilsæt ægget for at samle dejen. Har du brug for mere væske, så tilsæt koldt vand.

Hæld dejen ud på et bord og saml dejen til en glat kugle.

Sæt dejen på køl i ca. 1/2 time.

Tænd ovnen på 175 grader.

Skær fersknerne ud i ca. 1 cm tykke både. Det gør du lettest ved at skære stykkerne på fersknen først, hvorefter du løsner bådene en for en. Det er ikke så besværligt, som det lyder, så snart du har fundet teknikken, går det hurtigt.

Læg ferskenstykkerne i en skål og strø sukker, mel, kanel og vaniljesukker hen over bådene. Vend det hele rundt med en dejskraber.

Rul nu mørdejen ud, så den er ca. 30 cm i diameter. Du kan rulle ud mellem 2 stykker bagepapir, tage det øverste af og lægge det nederste direkte på en bagplade med dejen. Eller du kan rulle dejen ud på et meldrysset bord og så flytte den over på et stykke bagepapir til sidst.

Læg ferskenbådene rundt i cirkler ca. 5 cm fra kanten og ind til midten.

Fold de 5 cm dej ind over fersknerne.

Pensl dejen og drys med kanelsukker på både dejkanten og fersknerne.

Bag ferskengaletten i ovnen i ca. 30 minutter, indtil skorpen er gylden og fersknerne møre.

Lad paletten hvile i ca. 10-15 minutter, før du serverer den.

Server med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche. Eller rør en blanding sammen ved at piske 2 dl fløde til flødeskum og derefter vende 2 dl cremefraiche eller skyr i sammen med en tsk sukker og en tsk vaniljesukker.

God fornøjelse!

Galette med ferskenGalette med fersken

Forrige indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar