Dette er en rigtig julesirup lavet på røde og hvide slikstokke. Siruppen smager nøjagtigt lige som slikstokke og kan bruges i drinks, mousserende vin, varm kakao, på desserter eller kager. Her er det vist kun fantasien, der sætter grænser for, hvor den smukke røde og julede sirup kan bruges.
Den smukkeste røde julesirup
Slikstokke sirup kan vist kun betegnes som en rigtig julesirup – både på grund af den smukke julerøde farve og fordi slikstokke kategorisk kun er noget, vi spiser omkring juletid. Siruppen smager som navnet siger: af slikstokke. I koncentreret og sød form. Så er du vild med slikstokke, er det her siruppen for dig.
Det er på mange måder en sirup for børn, for de vil selvfølgelig blive tiltrukket af hele konceptet med den røde farve og bevidstheden om, at siruppen er lavet på juleslik. Og det er da også en sjov idé og en flot sirup. Da den får pebermyntesmag fra slikstokkene, er den helt oplagt at bruge en i varm kakao med flødeskum, så kakaoen får en anelse myntesmag. Husk at sætte en hel slikstok fast i kruset, så det bliver ekstra hyggeligt.
Også en sirup for voksne
Men slikstokke sirup er ikke kun for børn, den er også for voksne. Den røde sirup kan nemlig bruges i både drinks, cocktails og i mousserende vin. Her giver den selvfølgelig et dejlig julet udseende og en julet smag af pebermynte og juleslik.
Det er jo i hvert fald helt oplagt at kreere en smuk juledrink med denne sirup (det må jeg lige kigge nærmere på). Men prøv fx at servere en lille velkomstdrink til en julefrokost med et skvæt slikstokke sirup i hvert glas og sæt så yderligere en slikstok ned i hvert glas, så den hænger på kanten af glasset. Mere julet bliver det da ikke.
Opskrift på slikstokke sirup
Det er ganske nemt at lave den julede sirup af slikstokke. Alt, hvad du behøver, er slikstokke, vand og hvid sukker. Det hele sættes over i en lille gryde og varmes op, til slikstokkene er smeltet i gryden. Derefter koges siruppen ind, til den har den ønskede tykkelse og konsistens.
Skal siruppen bruges til drinks og mousserende vin, skal den ikke være alt for tyk, da den så vil have svært ved at blande sig med resten. Så vær opmærksom på det.
Får du lyst til at lave flere julede sirupper, så tjek gerne mine mange andre sirupopskrifter. Her er et lille udpluk, men der er mange flere:
Se alle opskrifter på hjemmelavet sirup
Slikstokkesirup
Equipment
- 1 lille gryde
Ingredienser
- 3 dl vand
- 2,5 dl hvid sukker
- 4 slikstokke brækket i mindre stykker
Sådan gør du
- Kom vand, sukker og slikstokke brækket i mindre stykker i en lille gryde og varm langsomt gryden op, så sukker og slikstokke kan smelte.
- Når begge dele er forholdsvis meget smeltet, bringes gryden i kog.
- Lad siruppen småkoge/simre i ca. 10-20 minutter, indtil den har den ønskede tykkelse. Skal du bruge den til drinks og varm kakao, må den ikke være alt for tyk, skal du bruge den til kage, pandekager eller desserter, må den gerne være lidt tykkere. Er du i tvivl, om siruppen er tyknet nok, kan du tage en skefuld på en kold tallerken og sætte i køleskabet. Efter et par minutter vil den være så afkølet, at du kan se siruppens konsistens.
- Når siruppen er færdig, hælder du den på et rent, skoldet sylteglas eller -flaske.