Menu
Småkager & cookies

Pebernødder a la Lagkagehuset

Pebernødder a la Lagkagehuset

Disse pebernødder a la Lagkagehuset er voldsomt populære og af god grund. De er virkelig lækre. Knasende sprøde og med en dejlig mild smag af krydderier og peber. Pebernødderne er hurtigt bagt, da de ikke trilles, og det er jo også et plus.

Knasende sprøde julesmåkager

Pebernødder a la Lagkagehuset er noget så lækre. De er knasende sprøde og har den dejligste milde smag af krydderier og hvid peber. Lige som pebernødder skal være. Selv om jeg må sige, at de har stærk konkurrence fra verdens bedste pebernødder, som er vores gamle familieopskrift, der er gået i arv fra generation til generation.

Pebernødderne er hurtige at bage, selv om det er en forholdsvis stor portion. Der bliver vel ca. 400 pebernødder – og det er slet, slet ikke for mange. Tværtimod.

Lækre knasende sprøde julesmåkager
De lækreste hjemmebagte pebernødder

Årets første julebag

Pebernødder er altid det første vi julebager hvert år. Det er lige som en tradition. Jeg tænker altid, at så er der også til at dele ud til bedsteforældrene, men det er der bare på magisk vis sjældent. Så vi ender altid med at bage flere portioner.

Disse pebernødder a la Lagkagehuset er dog lynhurtige at bage. Man rører dejen sammen og triller den straks til stænger (men pas på dejen ikke bliver alt for varm – stil gerne halvdelen i køleskabet imens den anden halvdel rulles ud). Så skærer man stængerne i tykke skiver på ca. 1 cm og sætter dem på en plade (der kan være mange) og bager dem med det samme. Nemt.

Mere jul

Se alle juleopskrifter

Hjemmebagte knasende sprøde pebernødder a la Lagkagehuset

Opskrift på pebernødder a la Lagkagehuset

Opskriften på de lækre pebrede julesmåkager er lige til at gå til. Som nævnt ovenfor, så sørg for, at dejen ikke bliver for varm i processen. Når småkagedej bliver varm, flyder småkagerne mere ud og bliver ikke helt så pæne. Smagen er den samme, men det er alligevel en større tilfredsstillelse at stå med et flot færdigt resultat.

Får du lyst til at bage flere lækre og sprøde julesmåkager, så tjek gerne mine mange andre opskrifter på julesmåkager. Mange af dem er gået i arv i min familie, og de er bare de bedste:


Mormors ingefærsmåkager – julens allerbedste småkager

Specier med chokolade og appelsin

Svenske pepparnötter

Speculaas

Sønderjyske fedtebrød med romglasur


Se alle opskrifter på julesmåkager

Pebernødder a la Lagkagehuset
Pebernødder a la Lagkagehuset

Pebernødder a la Lagkagehuset

Disse pebernødder a la Lagkagehuset er voldsomt populære og af god grund. De er virkelig lækre. Knasende sprøde og med en dejlig mild smag af krydderier og peber. Pebernødderne er hurtigt bagt, da de ikke trilles, og det er jo også et plus.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Julesmåkager
Køkken Dansk
Antal 400 pebernødder, ca.

Ingredienser
  

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk hvid peber
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk kardemomme
  • 500 g mel

Sådan gør du
 

  • Pisk smør og sukker sammen, til det er lyst og luftigt.
  • Tilsæt piskefløden og pisk den godt ind i blandingen.
  • Rør bagepulver, natron og krydderier i melet og rør derefter melet i dejen og saml den.
  • Tril dejen i stænger af ca. 1,5 cm tykkelse og skær små pebernødder på ca. 1 cm. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag pebernødderne ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 minutter.
  • Lad pebernødderne køle af på en bagerist inden de pakkes i en lufttæt dåse eller et stort småkageglas.
Keyword Advent, Jul, Julesmåkager
Julens bedste småkager

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.