En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig er sund, er svær at sige nej til. Disse overnight oats med tiramisusmag er en fantastisk morgenmad, som både er nem at lave, er sund og smager vidunderligt.
Foodprepping
Tiramisu overnight oats hører til vores søndags-foodprepping, hvor vi forbereder en masse mad til den kommende uge. Det ernemlig en nem morgenmad, som smager vidunderligt.
Overnight oats er en genial og sund måde at starte dagen på. Det er en populær morgenmad, som man kan foodpreppe til adskillige dage og blot opbevare i køleskabet. Og vupti, som har man morgenmad lavet på forhånd til en god del af ugen.
Vi forbereder gerne overnight oats til hele familien til ca. 3 dage hver uge. Resten af ugen spiser vi en anden slags morgenmad for variationens skyld. Men der er ingen tvivl om, at vi alle nyder dagene, hvor morgenmaden står klar til os i køleskabet.
Ved at forberede morgenmaden aftenen før sparer du således tid om morgenen og kan nyde et hurtigt og sundt måltid uden stress. Overnight oats er fremragende til foodprepping, da du kan forberede flere portioner på én gang og have færdige måltider klar i køleskabet til hele ugen. Dette gør det lettere at opretholde en sund kost, selv når tidsplanen er travl.
Smagen af tiramisu
Det, der gør tiramisusmagen så uimodståelig, er balancen mellem sødme og bitterhed. Den intense smag af kaffe fra espresso og den subtile bitterhed fra kakao skaber en perfekt modvægt til den delikate sødme fra yoghurtblandingen.
Overnight oats involverer at blande havregryn med væske, såsom mælk, yoghurt eller plantebaserede alternativer. På toppen kommes et lag af yoghurt, skyr eller lignende. Og så lader man det trække natten over i køleskabet. Den næste morgen er resultatet en lækker og mættende grød, klar til at blive toppet med bær, nødder eller frø. Eller bare til at spise, som den er.
Opskrift på tiramisu overnight oats
Opskriften er helt enkel at følge. Det kan være en godt idé lige at lade grøden hvile i skålen en halv times tid i køleskabet, inden du fylder den på glas og kommer yoghurtlaget ovenpå. Så når grøden nemlig at udvide sig lidt og blive mere fast, så yoghurten ikke synker ned.
Får du lyst til at lave mere lækker morgenmad, så find gerne inspiration i disse morgenmadsopskrifter:
Bagte grapefrugter med myntesukker og skyr
Morgengrød med æblemos og granola
Se alle opskrifter på morgenmad
Tiramisu overnight oats
Equipment
- 6 mindre skåle med låg eller 3-4 lidt større
Ingredienser
Havregrynslag
- 120 g finvalsede havregryn
- 1 spsk chiafrø
- 1 stor spsk græsk yoghurt, skyr eller lignende
- 1-2 shots espresso (ca. 3/4 dl)
- ca. 1 ¼ dl mælk
- 1 tsk vaniljesukker
- ca. 1 tsk sirup, fx kaffesirup
- 1,5 spsk kakaopulver
- 1 lille nip salt
Yoghurtlag
- ca. 350 g græsk yoghurt, skyr eller lignende
- 1 tsk vaniljesukker
- 1-2 tsk sirup
Pynt
- ca. 1 tsk kakaopulver
Sådan gør du
- Bland havregryn sammen med chiafrø, yougurt, kaffe og mælk og drys vanilje, sirup, kakao og et lille nip salt i.
- Sæt blandingen på køl i 1/2-1 time.
- Fordel havregrynsblandingen i enten 6 mindre glas eller 3-4 større.
- Rør yoghurt sammen med vanilje sukker og sirup og smag til.
- Fordel yoghurten over havregrynsblandingen i glassene og bank glassene let i bordet. Drys med kakaopulver.
- Sæt låg på glassene og sæt dem på køl i mindst et par timer eller til næste dag.