En hjemmelavet tomatmarmelade smager virkelig skønt og kan spises i sandwich, på brød, til ost og til kødretter, men du kan også komme en klat i din burger og give den ekstra smag. Opskriften er nem.
Sød tomat
Har du masser af overskydende tomater i dit drivhus, vil jeg anbefale dig at lave denne skønne tomatmarmelade. Der er ikke noget bedre end at få anvendt sine dyrkede grøntsager, frugter og bær på bedst mulig måde.
Og jeg må sige, at en tomatmarmelade er en virkelig god måde at gemme smagen af tomat på. Så kan man altid tage sin marmelade frem, når det er slut med friske tomater i drivhuset og købetomaterne ikke længere smager af noget, og nyde, at man har gemt lidt af sommeren på glas.
Marmeladen er nem at lave og smager virkelig skønt på brød og til ost, lige som du også kan bruge den til kødretter.
Tomatmarmelade kan også bruges i sandwich – gerne med en smagfuld ost – og er ligeledes god til parmaskinke, chorizopølse og lignende. Prøv også at komme en klat i din burger – det smager virkelig godt!
Opskrift på tomatmarmelade
Nedenfor finder du opskriften på den dejlige marmelade med tomater. Har du masser af tomater i dit drivhus eller på friland, som du skal have brugt, så vil jeg anbefale dig også at kigge nærmere på disse opskrifter, som måske kan give dig lidt inspiration til, hvad du skal lave af dine tomater:
Tomatmarmelade
Ingredienser
- 1 kg tomater
- 350 g sukker
- revet skal af 2 appelsiner
- revet skal af 2 citroner
- saften af 2 appelsiner
- 2 spsk brombæreddike eller en anden mørk og frugtig eddike
- 1-2 tsk geleringmiddel
- Atamon
Sådan gør du
- Kog en gryde med nok vand til at dække tomaterne. Sluk, når vandet koger, og læg tomaterne i gryden i 1-2 minutter, til skindet revner.
- Dryp tomaterne af, flå dem og hak dem groft.
- Riv appelsiner og citroner og pres saften af appelsinerne.
- Kom de hakkede tomater, citrussaft og -skal i en gryde sammen med sukker og eddike. Bring gryden i kog og lad marmeladen stå og simre i 20-25 minutter, til tomaterne er kogt helt møre og marmeladen begynder at tykne en anelse.
- Bland geleringsmiddel sammen med et par teskefulde sukker og drys det i marmeladen under omrøring. Lad det koge med i 2-3 minutter.
- Hæld marmeladen på skoldede og atamonskyllede glas og luk til med det samme.