Det synger på sidste vers, men ingen sommer uden hyldeblomstsaft. Der er intet så skøn, som et glas iskoldt hyldeblomstsaft på en varm sommerdag. Det er noget alle børn og voksne kan lide.
Vi bruger faktisk hyldeblomstsaft til mange ting hjemme hos os. Vi laver hyldeblomstgelé og hyldeblomstsirup, vi tilsætter saften i vores jordbærmarmelade, og bruger den, når vi laver jordbærkoldskål, jordbærmilkshake og smoothies. Kort sagt: Hyldeblomstsaft er helt og aldeles uundværligt.
Derfor er det også altafgørende, at alle børn bliver sendt ud for at klippe hyldeblomstskærme af – gerne tidligt om morgenen, hvor morgenduggen indkapsler hyldeblomststøvet, så saften kommer til at smage af mere.
Det er ret simpelt at lave hyldeblomstsaft, og man kan lige så godt lave en storproduktion, når først man er i gang. Vi laver typisk en 10 – 15 liter og putter en stol del i fryseren. Resten omsætter vi med det samme til hyldeblomstgelé eller bruger til at give vores jordbærmarmelade en skøn smag.
Opskrift på hyldeblomstsaft
- ca. 20 – 40 hyldeblomstskærme uden stilke
- 25 g citronsyre
- saft af 2 -3 citroner
- 500 g sukker
- 1 liter kogende vand
- 1 tsk. atamon
Hyldeblomstskærme, citronsyre, citronsaft og sukker blandes i en skål, som kan tåle varme. Hæld kogende vand over og rør godt, så sukkeret opløses. Tilsæt atamon og lad saften stå og trække i køleskabet i 2 – 3 dage under låg. Husk at røre jævnligt.
Efter et par dage sier du saften og gemmer den på atamonskyllede flasker eller i hælder på pose og putter i fryseren.
Og nyd så et glas iskoldt hyldeblomstsaft med et par jordbær i!
2 comments
Opskriften på hyldeblomstsaft er det ca en liter færdig saft eller skal den fortyndes med vand
Hej Lonni
Den skal fortyndes med vand 🙂
Mange hilsner Trine