Disse marengsreder med lakrids og hindbær er en virkelig lækker sommerdessert med en intens smag af hindbær, som på smukkeste vis går i spil med marengsen med lakridssmag.
Gode smagssammensætninger
Marengsreder med lakrids og hindbær forener en af sommerens bedste bedste med en en vidunderlige lakridssmag. Lakrids og hindbær passer altså bare helt fortræffeligt sammen, og når jeg går i desserttanker, forsøger jeg altid at parre de to smage. Lige nu, hvor det er sommerhindbærsæson, er det jo helt oplagt.
Marengsrederne består af lakridsmarengs med en lækker vaniljecreme og råsyltede hindbær ovenpå. Helt enkelt og helt utroligt velsmagende. Råsyltede hindbær giver den mest intense hindbærsmag, jeg hidtil har oplevet, og så er det samtidigt virkelig nemt at lave, ja, faktisk tager det ikke mere end et par minutter at lave.
Med eller uden lakrids
Er du ikke så meget til lakridssmag (det ved jeg, der er nogle mennesker, der ikke er), kan du lave rederne uden lakrids og evt. komme lidt vaniljesmag i marengsen i stedet. Marengsrederne smager nemlig også fantastisk med vaniljesmag, der også står godt sammen med hindbær.
Husk at læse min guide til at lave den perfekte marengs, inden du går i gang.
Opskriften er på 6 marengsreder med en diameter på ca. 6-7 cm. Vil du have dem større, kan du evt. lave en større portion. Og skal du lave flere end 6 reder, kan du øge mængderne i opskriften med en halv eller en hel.
Opskrift på marengsreder med lakrids og hindbær
Desserten tager som sådan ikke lang tid at lave, men marengsen skal laves i god tid og tager selvfølgelig tid at bage i ovnen, ca. 1,5 time, hvorefter den skal køle af.
De råsyltede hindbær er meget nemme at lave – og de har den vildeste mest intense hindbærsmag. Det er efter min mening en vidunderlig måde at bruge sine friske hindbær fra haven på.
Du finder opskriften på råsyltede hindbær her.
Vaniljecremen er ligeledes lynhurtig at lave og skal først laves lige inden servering.
Får du lyst til at lave flere lækre sommerdesserter, så find gerne inspiration i mine mange andre dessertopskrifter, der ofte tager udgangspunkt i, hvad du kan høste i haven i sæson:
Panna cotta med hyldeblomstgelé og fennikelsmag
Vaniljefromage med sukkersyltede syrenblomster
Se alle opskrifter på desserter
Marengsreder med lakrids og hindbær
Ingredienser
Lakridsmarengs
- 180 g sukker
- 3 æggehvider
- 1/2 tsk klar eddike
- 1 toptsk lakridspulver
Råsyltede hindbær
Vaniljecreme
- 2,5 dl fløde
- 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
- 2 tsk vaniljesukker
Pynt
- friske mynteblade, citronmelisse eller spiselige blomster
Sådan gør du
Lakridsmarengs
- Tænd ovnen og sæt den på 100-110 grader (marengs må ikke bages over 115 grader og ovne bager forskelligt).
- Pisk æggehviderne i en ren og tør skål, som ikke er af plastik, sådan her:
- Først pisker du ved lav hastighed, indtil der begynder at komme små bobler i æggehviderne, derefter sætter du din håndmikser på fuld kraft og pisker videre i et minut eller to, indtil æggehviderne danner små bløde skumtoppe. Dette kan du ikke se, mens du pisker, derfor er du nødt til at stoppe op med mellemrum og tjekke dine æggehvider, så du ikke pisker dem for meget. Du kan se de bløde skumtoppe, når du trækker piskerisene op af æggehviderne. I bunden af piskerisene vil æggehviderne sidde som bløde skumtoppe, dvs. at “spidsen” af toppen bøjer ned og står ikke lige op.
- Så tilsætter du sukker lidt efter lidt, ca. ad 4 omgange, og pisker, indtil du har helt stive skumtoppe. Marengsen er færdig, når du ikke længere kan mærke sukkerkornene mellem to fingre, når du tager en lille klat marengs på.
- Tilsæt tilsidst eddike og pisk videre i nogle sekunder, så eddiken blandes godt i marengsen.
- Rør lakridspulver i med håndkraft.
- Kom marengsmassen i en sprøjtepose og lav 6 reder på en bageplade med bagepapir. Start i midten og lav en flad bund. Lav derefter i samme bevægelse en kant rundt på bunden ved at sprøjte to-tre lag ovenpå hinanden.
- Sæt marengsen i ovnen og bag den i ca. 1,5 time. DET ER VIGTIGT, AT DU IKKE ÅBNER OVNEN; MENS MARENGSEN BAGER!
- Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i 20 minutter med ovndøren lukket, åbn derefter ovndøren på klem og lad rederne køle helt af.
Råsyltede hindbær
- Lav de råsyltede hindbær.
Vaniljecreme
- Når du er klar til at servere marengsrederne, pisker du fløden cremet, men ikke komplet stiv, tilsætter et par teskefulde vaniljesukker og rører græsk yoghurt forsigtigt i med en dejskraber.
Servering
- Så fordeler du vaniljecremen på marengsrederne og lægger et par gode skefulde råsyltede hindbær ovenpå. Pynt evt. med friske mynteblade, citronmelisse eller spiselige blomster.