Lav din egen hjemmelavet æblesnaps med rosmarin og peberkorn i en ruf og nyd den dejlige kryddersnaps et par måneder efter. Det er nemt at lave sin egen snaps med æbler, og den smager aldeles vidunderligt.
Kryddersnaps med æbler fra haven
Det bedste, jeg ved, er at omsætte mine afgrøder i haven til dejlige ting og sager i køkkenet. Noget af det, som jeg holder rigtig meget af at lave, er kryddersnaps, som jeg gerne laver i alverdens nye spændende varianter hvert eneste år.
Jeg laver selvfølgelig ikke dem allesammen hvert eneste år, men vælger ud. Vi skal jo også kunne nå at drikke det hele. Og som regel er det jo sådan med det meste kryddersnaps, at man skal være tålmodig og vente længe, før man kan nyde sit arbejde og se, om det man har eksperimenteret med nu også har båret frugt, så at sige.
Og noget af det mest spændende er, at du kan lave den samme snaps efter den samme opskrift hvert eneste år, men den vil altid blive forskellig fra de andre. Dét kan jeg rigtig godt lide.
Det betyder også, at din hjemmelavede æblesnaps med rosmarin og peberkorn sikkert bliver en smule forskellig fra min. For alt har indflydelse på den færdige smag: Hvilken æblesort, du bruger, hvor modne æblerne er, hvor længe din snaps trækker og hvilken rosmarin, du kommer i og hvor meget. Men prøv dig endelig frem – det er både sjovt og spændende og de fleste gange også meget lønsomt.
Opskrift på æblesnaps med rosmarin og peberkorn
Neden for finder du den nemme opskrift på kryddersnaps med æbler. Du kan lave den med præcis de æbler, du har i haven, men de må gerne være let syrlige. Snapsen skal selvfølgelig trække med æblerne i, men det er faktisk, når snapser er blevet filtreret, at smagen virkelig begynder at udvikle sig. Smag gerne på den jævnligt efterfølgende og observer, hvordan smagen forandrer sig. Opskriften er på en 1/2 flaske, men der er intet til hinder for, at du laver af en hel flaske.
Har du flere æbler i haven, som du skal have brugt, så kan du måske finde noget inspiration i disse opskrifter:
Spidskålssalat med æble og peanutdressing
Varm æble-ingefærtoddy med rom
Gammeldags æblekage med makroner og flødeskum
Æblesnaps med rosmarin og peberkorn
Equipment
- Et sylteglas med låg eller en glasflaske med en bred hals.
Ingredienser
- 35 cl neutral snaps
- 2-3 røde æbler, gerne let syrlige
- 1 stængel frisk rosmarin
- 5 sorte peberkorn
- 1 tsk rørsukker
Sådan gør du
- Skyl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tynde både.
- Kom æblestykker i en flaske med en bred hals eller et sylteglas sammen med en stængel rosmarin og 5 peberkorn. Hæld en teskefuld rørsukker i.
- Hæld derefter snaps over, så æblebådene er helt dækkede. Vend glasset på hovedet og tilbage igen.
- Sæt låg på og lad snapsen trække i minimum 6 uger og gerne længere – smag på den, inden du beslutter dig for at filrere den. Evt. fjern rosmarinstænglen og lad snapsen trække lidt længere uden.
- Filtrer æblesnapsen gennem et kaffefilter i en tragt, så snapsen løber ned i en ren flaske.
- Smag på den og vurder om den skal sødes mere. Tilsæt evt. lidt mere rørsukker eller lidt honning. Hvis du søder den, så lad den trække en dags tid mere.
- Du kan nu begynde at drikke af æblesnapsen, men den bliver endnu bedre, hvis den får lov at stå og udvikle smagen i yderligere et par måneder.
2 comments
Hvilken æblesort gir de flotte røde æbler?
Hej Maja
Det er en æblesort, der hedder Red Love. Et lille syrligt æble, som er helt rødt indeni. Det er et fantastisk æble, som er smuk at bruge i salater, fordi det ikke bliver brunt, når man skærer det over, og så er det lækkert at lave tørrede æbleringe af og bruge i div. ting, hvor man kan se det flotte æble, som fx i denne æblesnaps. Det er et æble, der helt klart kan anbefales.
Mange hilsner Trine