Disse muffins med brombær og hvid chokolade er saftige og lækre – selv flere dage efter. De har den perfekte kombination af kage med vaniljesmag, krydrede brombær og karamelliseret hvid chokolade. De smager simpelthen så skønt af sensommer og hygge.
Saftige muffins
Brombærmuffins med hvid chokolade er nemme muffins at bage og en fantastisk måde at bruge nyplukkede brombær på. Dejen laves med kærnemælk, som får kagerne til at blive lækre og saftige. Selv flere dage efter smager de som nybagte.
Det er virkelig en fornøjelse at sætte sig med en kop te eller kaffe i sensommeren eller starten på efteråret og nyde en dejlig muffin med brombær. Så føles det hele rigtigt!
Jeg plukker gerne brombær i hegn og krat. De vilde brombær har en intens og krydret smag, som slår tornefri havebrombær med længder. Og det er sådan en hyggelig syssel at være på sanketur efter brombær. Vi plukker som regel i kilovis og sørger på denne måde for forråd til vinteren. Mange af bærrene fryser vi ned, og resten laver vi til marmelade og gelé, sirup og kompot.
Og så spiser vi jo en hel del friske brombær – hver eneste dag, faktisk – og kommer de lækre sorte bær i kager og desserter og meget mere. Hvis du har plukket mange brombær, synes jeg, du skal tjekke nogle af mine mange andre opskrifter med brombær – der er nogle virkelig lækre sager imellem og bl.a. opskrifter på brombærmarmelade med forskellig smag.
Se alle opskrifter med brombær
Opskrift på brombærmuffins med hvid chokolade
Du finder den nemme opskrift på de lækre, saftige muffins med brombær lige nedenfor. Det er helt op til dig, om der skal hvid chokolade i. Men der er bare et eller andet med kombinationen af hvid chokolade og brombær. De to ting går altså usandsynligt godt sammen.
Er du vild med at bage muffins, så kig også på nogle af de andre opskrifter – måske bliver du inspireret:
Bananmuffins med chokoladecreme
Sophias stjerner – sprøde chokolademuffins
De lækreste kryddermuffins med citrontopping
Se alle opskrifter på muffins & cupcakes
Brombærmuffins med hvid chokolade
Equipment
- ca. 30 muffinforme i papir
- 1-2 muffinbageforme med 12 huller
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 275 g sukker
- 1/2 tsk fint salt
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 3 tsk vaniljesukker
- 5 dl kærnemælk
- 2 medium æg
- 100 g smeltet smør
- 1 dl lys sirup
- 450 g friske brombær
- 50 g hakket hvid chokolade eller chokoladeknapper
Sådan gør du
- Bland mel, sukker, salt, bagepulver, natron og vaniljesukker i en skål og rør det sammen (gerne på en røremaskine).
- Bland kærnemælk og æg sammen og hæld det langsomt i melblandingen, mens du pisker ved lav hastighed.
- Hæld det smeltede, afkølede smør i, og rør godt.
- Hæld sirup i og rør det ind i dejen.
- Vend til sidst forsigtigt de nænsomt skyllede friske brombær i dejen.
- Fyld papirformene 2/3 op med dejen og sørg for, at der kommer en godt portion brombær i hver form. Kom lidt hvid chokolade i hver form.
- Bag kagerne i ca. 25 minutter ved 175 grader, indtil de er gyldne og faste, når man trykker på dem. Stik evt. en strikkepind eller en kniv ned i en muffin og tjek, at der ikke hænger dej ved.
- Vend kagerne ud til afkøling på en bagerist.