Disse muffins har det hele: en krydret kagedej med smag af lækre chaikrydderier, saftige pærer og en sprød crumble med valnødder på toppen. Det er rigtige efterårsmuffins til hygge med kaffe eller te, stearinlys og godt samvær.
Muffins med det hele
Chaikrydrede pæremuffins med valnøddecrumble er de lækreste små kager i portionsstørrelse, som bare har det hele. De er saftige og lækre med en skøn smag af chaikrydderier. Inde i kagerne er der smagfulde pærestykker og på toppen er der drysset en valnøddecrumble, som giver en sprød top.
Alt i alt, så er det noget nær de perfekte muffins. De smager godt både friskbagte, lune fra ovnen og kolde næste dag. Selv om en kage jo altid bliver lidt ekstra lækker, hvis den bliver lunet dagen efter. Crumblen er selvsagt mest sprød på bagedagen, men man kan evt. lune kagerne små 5 minutter i ovnen, så crumblen bliver helt sprød igen næste dag.
Lav en pæresirup til
Et lille tip, når du bager disse pæremuffins, er at lave en pæresirup samtidigt. Den koges nemlig af samme mængde pærer, som skal i disse muffins, og derfor kan du anvende pærerne fra siruppen i kagerne i stedet for at smide dem ud. Og samtidigt får du den dejligste pæresirup at servere sammen med de lækre pæremuffins.
Du kan se opskriften på pæresirup her.
Det er helt genialt. Og disse pæremuffins smager simpelthen så godt at servere med en syrlig cremefraiche til med lidt pæresirup hældt over. Efterår og hygge, så det batter, og helt igennem gennemført kageservering.
Se alle opskrifter på muffins & cupcakes
Opskrift på chaikrydrede pæremuffins med valnøddercrumble
Du finder opskriften på de lækre muffins med pærer og krydderier lige her under. De lyder mere avancerede, end de er. Faktisk er de temmelig lette og hurtige at lave.
Brug gerne pærer fra haven eller køb nogle gode danske pærer i supermarkedet eller hos din lokale grønthandler. Har du mange pærer i haven, vil jeg opfordre dig til også at tjekke nogle af mine mange andre pæreopskrifter. Her er et lille udpluk:
Pærekage med marcipan og mandler
Chaikrydrede pæremuffins med valnøddecrumble
Equipment
- 20 papirforme til muffins
- muffinbageform
Ingredienser
Valnøddecrumble
- 60 g mel
- 60 g rørsukker
- 60 g smør
- 1 tsk stødt kanel
- 1/4 tsk stødte nelliker
- 75 g grofthakkede valnødder
Kagedej
- 2,5 dl mælk
- 3 breve chai-te
- 225 g sukker
- 3 medium æg
- 1 dl cremefraiche
- 1,5 dl vegetabilsk olie, fx rapsolie
- 400 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 lille nip fint salt
- 500 g pærer, gerne saftige pærer som fx conference
Sådan gør du
Valnøddecrumble
- Start med at lave crumblen og stil den til side, så den er klar til at hælde på kagedejen:
- Kom mel, sukker, smør, krydderier og grofthakkede valnødder i en røreskål (brug gerne en røremaskine) og rør med en dejkrog, til dejen er smuldret, men ikke samlet. Det tager ganske kort tid.
Kagedej
- Lun mælken med de tre tebreve med chai-te. Tag gryden af varmen lige før mælken når kogepunktet, og lad tebrevene trække i mælken, mens den køler af.
- Skyl pærerne, fjern kernehuset og skær dem i små tern. Alternativt kan anvendes kogte pærer fra en pæresirup.
- Pisk sukker og æg sammen og tilsæt derefter cremefraiche, olie og til sidst den afkølede chai-mælk.
- Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen og vend forsigtigt de tørre ingredienser i dejen.
- Vend til sidst pærestykker i dejen. Enten friske eller kogte.
- Fyld dejen 3/4 op i papirmuffinforme, som er sat i en muffinbageform og fordel crumblen ovenpå muffins'ne.
- Bag kagerne i ca. 30-35 minutter ved 180 grader varmluft, til de er gennembagte og gyldne ovenpå.
- Server kagerne lune med cremefraiche og evt. lidt pæresirup til.