Denne fennikelsalat er vores absolutte favoritsalat. Da jeg smagte den første gang, var jeg temmelig skeptisk – jeg troede simpelthen ikke, at jeg ville kunne lide den på grund af fenniklen, men jeg må sige, at min skepsis blev gjort slem til skamme. Jeg elsker denne salat, som faktisk mere smager som en ret end en salat.
Fennikel er en overset grøntsag
Vi burde bruge fennikel meget mere i køkkenet. Fennikel smager skønt af lakrids og smagskombinationen med mandler kender mange sikkert fra chokoladeovertrukne mandler vendt i lakridspulver – nogle gange med lidt havsalt.
Fennikelsalat kan spises som en frokostsalat med et stykke groft brød til eller bruges som tilbehør til en varm ret.
Du kan lave fennikelsalat både sommer og vinter, da det altid er til at få fat i de ingredienser, der skal i. Salaten består af ene lækre råvarer, og selv om den tager lidt tid at tilberede, er det tidsforbruget værd. Prøv selv!
Opskrift på fennikelsalat til 4 personer
- 2 hele fennikler
- bredbladet persille, rucola eller andet grønt
- kernerne fra et 1/2 granatæble
- grofthakket mørk chokolade
- grofthakkede saltmandler
Skær fenniklen i fine tynde skiver og arranger skiverne på et fad sammen med grofthakket, bredbladet persille eller andet grønt og toppene fra fenniklerne hakket groft (toppene duede ikke, da jeg lavede salaten sidst, så jeg brugte lidt karse i stedet).
Dressing af cashewnødder
- 150 g cashewnødder
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. olivenolie
- friskpresset citronsaft
- 1/2 hakket chili
- havsalt
- groftkværnet peber
Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender og tilfør evt. mere vand eller olie hvis nødvendigt. Dressingen skal være lækker cremet og må ikke blive for tynd, så pas på med ikke blande for meget vand i. Smag til og hæld dressingen over salaten.
Drys derefter hakkede saltmandler og hakket mørk chokolade over efter smag. Pynt til sidst med kernerne fra granatæblet. Velbekomme!