En iskaffe, der smager af jul! Iskaffe er en skøn drik året rundt, og her er den krydret med gingerbread-smag – en ægte julesmag. Kaffen smager virkelig lækker og cremet af peberkager og kaffe i en skøn forening. Og så er den både nem og hurtig at lave.
Iskaffe, der smager af jul
Gingerbread iskaffe er en rigtig juleiskaffe med smag af gingerbread, kaffe og mælk. Det er en virkelig lækker kombi, som bringer en i julestemning og bare gør glad. Iskaffen er ganske hurtig at lave – og nem.
Iskaffen laves som en helt almindelig iskaffe med et kaffeshot eller to, hvori der røres en gingerbread sirup. Herefter fyldes is på og iskold mælk skummes tyk og cremet med en mælkeskummer og hældes på. Til sidst drysses med gingerbread spice eller bare lidt kakao.
Se en god batteridreven mælkeskummer til en god pris her.
Julekaffe, vinterkaffe, efterårskaffe
Drikker du meget kaffe, så ved du sikkert også, at det er dejligt at kunne lave forskellige kaffevariationer, så det ikke altid er den samme kaffe, du drikker. Vi laver ganske meget iskaffe. Ofte er det sådan en slags eftermiddags”treat”, når vi kommer hjem fra arbejde og skole.
Iskaffen laver vi altid med forskellige smage ved hjælp af spændende kaffesirupper, som vi laver selv. Det gør iskaffen spændende, og sirupperne er nemme at lave.
Opskrift på gingerbread iskaffe
Opskriften på den julede iskaffe er nem at gå til. Den kræver dog, at du først laver en gingerbread sirup. Det er en nem og hurtig sirup at lave, og den kan være klar på ca. 20 minutter. Og jeg er sikker på, at du vil have glæde af den i lang tid.
Du finder opskriften på gingerbread sirup her.
Får du lyst til at lave flere spændende iskaffer med forskellige smage eller måske varm kaffe med smag, så tjek endelig alle mine andre kaffeopskrifter. Her er et lille udpluk:
Se også opskrifterne på varm kaffe med smag
Gingerbread iskaffe
Equipment
- 1 mælkeskummer
- 1 stort kaffeglas
Ingredienser
- 2 shot espresso eller eller 3/4 dl meget stærk kaffe
- ca. 2 spsk gingerbread sirup
- ca. 1 1/2 -2 dl mælk
- masser af isterninger
- et par drys kakaopulver eller krydderiblandinger (se fremgangsmåde)
Sådan gør du
- Lav 2 shot kaffe på en espressomaskine eller en meget stærk kaffe/neskaffe.
- Rør gingerbread sirup i den varme kaffe.
- Fyld op med isterninger.
- Hæld mælken i en lille kande og skum den med en mælkeskummer.
- Hæld mælken i kaffeglasset og drys med kakaopulver, pumpkin spice krydderiblanding eller en blanding af de samme krydderier, som er i din hjemmelavede gingerbread sirup.
- Server med det samme – gerne med et godt glas- eller metalsugerør.