Dette er en café latte med julesmag – cremet og fyldt med varme krydderier. Det er en rigtig hyggekaffe, som skal drikkes om efteråret eller vinteren på en kold dag. Kaffen er nem og hurtig at lave og gør bare alting lidt mere hyggeligt.
Julekaffe
Gingerbread latte er en rigtig julekaffe. Den har nemlig den mest vidunderlige smag af gingerbread cookies, som jo altså bare passer fantastisk godt sammen med kaffe. Et match made in heaven, som man siger.
De fleste forbinder jo nok gingerbread med jul, men jeg vil nu argumentere for, at det også bare kunne kaldes en efterårs- eller vinterkaffe. Det er en skøn krydret kaffe, som smager af alle de krydderier, vi bruger i køkkenet i løbet af de mørke og kolde årstider. Varme og dejlige krydderier som ingefær, kanel, muskatnød og vanilje.
Kaffe, krydderier og varm mælk
Det er ganske nemt at lave en gingerbread latte, men det kræver, at du først laver en gingerbread sirup. Det tager ikke lang tid, og så har du glæde af den i lang tid. Den laves på ganske få ingredienser: vand, sukker og forskellige krydderier.
Du finder opskriften på gingerbread sirup her.
Selve café latten med gingerbread-smag er perfekt at lave til en hyggestund med en god småkage til, fx en hollandsk speculoos eller måske en cookie med hvid chokolade og pekannødder.
Se alle opskrifter på hjemmelavet sirup
Opskrift på gingerbread latte
Neden for finder du den helt simple opskrift på den lækre mælkede kaffe med gingerbreadsmag. Start med at lave en gingerbread sirup. Den behøver ikke at være kølet af, før du bruger den.
Du skal bruge en stærk kaffe til café latten. Her kan du enten bruge et espressoshot, hvis du har en espressomaskine, eller meget stærk kaffe lavet på maskine eller som neskaffe.
Får du lyst til at lave flere lækre kaffer, så tjek også mine andre opskrifter på varm kaffe:
Se alle opskrifter på varme drikke
Gingerbread latte
Ingredienser
- 100-120 ml espressokaffe (2 shots) eller meget stærk kaffe/neskaffe
- ca. 2-3 spsk gingerbread sirup
- ca. 4 dl mælk
- et par drys pumpkin spice krydderiblanding eller kakaopulver
Sådan gør du
- Lav espressokaffen – på maskine, på komfuret eller som en meget stærk kaffe og fordel den i 2 kaffeglas.
- Hæld ca. 1 spsk gingerbread sirup i hvert glas og rør godt rundt.
- Steam mælken eller varm den op og ryst den i et sylteglas eller pisk kraftigt i den med et piskeris, så der kommer luftbobler i mælken og den bliver let skummet.
- Fordel mælken i de 2 glas.
- Drys med pumpkin spice krydderiblanding eller kakaopulver og server kaffen med det samme – gerne med en småkage til.