Vintertid. Grøntsagssuppe.
Vi har brug for at varme os – ved brændeovnen, ved bålet, under dynen, med den store uldsweater og med maden.
I den kolde tid elsker jeg at spise suppe til frokost. Jeg laver ofte en hel grydefuld og spiser glad den samme suppe flere dage i streg, lykkelig over at få varm, nem og sund mad midt på dagen. Suppe til frokost kan du tage med på arbejde og varme i en mikroovn eller hurtigt lune på komfuret, hvis du sidder hjemme og arbejder, som jeg gør de fleste dage.
Denne suppe er en fyldig grøntsagssuppe med en snert af chili, som varmer godt. Den er simpel og hurtig at lave – ca. 20 minutter efter, du er er gået i gang, kan du sidde og spise suppen.
Opskrift på grøntsagssuppe (4-5 personer)
- 1 spsk. kokosolie
- 2 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 1 porre
- 1 rød peberfrugt
- 2 gulerødder
- 2 håndfulde snittet spidskål
- fintsnittet frisk chili eller chiliflager i den mængde, du kan lide
- paprika
- salt
- peber
- to spsk. tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 1//2 liter vand
- 2 spsk grøntsagsbouillon
Snit alle grøntsager og svits dem i kokosolien i en gryde uden, at grøntsagerne tager farve.
Krydr med chili, paprika, salt og peber og tilsæt derefter tomatpuré og hakkede tomater. Hæld vand og bouillon i, kog op og lad suppen småsimre i ca. 10 – 15 minutter alt efter, hvor meget bid du kan lide i grøntsagerne.
Server grøntsagssuppen med det samme – gerne med friske krydderurter på toppen – eller frys ned i mindre frokostportioner. Suppen kan holde sig en 4 – 5 dage i køleskab. Varm kun den portion suppe op hver dag, som du kan spise. Lad resten forblive på køl.
Bon appétit!