Hindbærvingummi er en af de søde sager, som du meget nemt selv kan lave. Det smager selvfølgelig ikke nøjagtig som den vingummi, du køber i poser fra supermarkedet, men har sin egen konsistens. Til gengæld har vingummierne meget mere smag og smager naturligt.
Rød hjemmelavet slik
Uhm, hjemmelavet hindbærvingummi. I dagene op mod jul går vi gerne i gang med at producere vores eget juleslik – på rene råvarer. Og det er rigtig sjovt at lave sine egne vingummier. Samtidigt smager de virkelig skønt og er en sund måde at få børn til at indtage en vitaminrig hindbærsaft i stedet for købevingummi. Jeg er sikker på, at de også vil synes, at det er skægt at lave selv.
Disse hindbærvingummier egner sig dog ikke kun til at spise som slik – de er også et fremragende og finurligt lille indslag på en desserttallerken, fx til nytår. Og den røde farve er smuk både til jul, til nytår og resten af året.
Opskrift på hjemmelavet hindbærvingummi
Opskriften er helt enkel og meget nem at gå til. Og det tager faktisk ikke ret lang tid at lave vingummierne. Har du andre bær i fryseren, som trænger til at blive brugt, kan du også lave en saft af dem. Sørg for at bruge lettere syrlige bær, så vingummierne ikke bliver alt for søde.
Du kan opbevare dine hindbærvingummier en en tætsluttende bøtte ved enten stuetemperatur eller i køleskabet. Efterhånden som de står, vil vingummierne blive sejere og sejere og mere vingummiagtige, mens de er mere geléagtige de første par dage. Derfor kan det være en god idé at lave dem nogle dage i forvejen, hvis de skal nydes som slik.
Du kan også rulle vingummistykkerne i sukker lige inden servering, hvis du vil lave mere konfekt- eller flæskaftige stykker. Men vær opmærksom på, at sukkeret vil smelte efter lidt tid, så de kan ikke stå så længe med sukker på. Men de smager godt!
Får du lyst til at lave mere konfekt og søde sager, så tjek gerne mine mange andre opskrifter, fx:
Se alle opskrifter på konfekt, chokolade og slik
Hindbærvingummi
Equipment
- 1-2 silikoneforme til små chokolader
Ingredienser
Hindbærsaft
- 200 g hindbær
- 2 dl vand
Vingummi
- 2 dl hindbærsaft
- 1/2 dl rørsukker
- 10 blade husblas
Sådan gør du
Hindbærsaft
- Begynd med at koge en saft af hindbærrene. Du kan sagtens bruge frosne hindbær.
- Hæld hindbærrene i en lille kasserolle sammen med vand og kog hindbærrene op i ca. 3-5 minutter. Skum urenheder af med en spiseske.
- Si saften gennem en sigte og derefter gennem et kaffefilter for at få en hel fin saft. Hvis der ligger urenheder på overfladen, efter du har sigtet saften, er et lille trick at tage et stykke fedtsugende papir, fx køkkenrulle, og suge skidt og urenheder op med.
Vingummi
- Dæk nu husblassen med koldt vand og lad den trække i ca. 10 minutter. Hæld så vandet fra.
- Lun hindbærsaften op og smag den til med sukker.
- Tag gryden af varmen og rør husblassen ud i den sødede hindbærsaft. Saften må ikke være alt for varm.
- Hæld saften i små silikoneforme – dem som man også kan købe til at lave fyldte chokolader i. Du kan også holde saften i én stor form og så skære vingummiet ud i stykker, når det er stivnet.
- Lad stykkerne af hindbærvingummi stivne helt. Du kan evt. putte formene i fryseren, da de er nemmere at vende ud, hvis de er frosne.
- Opbevar vingummierne i en tætsluttende dåse enten ved stuetemperatur eller i køleskabet. Server dem, som de er, eller tril vingummierne i sukker inden servering. De bliver sejere og mere vingummi-agtige efter et par dage.