Jul

Hjemmelavet hindbærvingummi

Hjemmelavet hindbærvingummiUhm, hjemmelavet hindbærvingummi. I dagene op mod jul går vi gerne i gang med at producere vores eget juleslik – på rene råvarer. Hindbærvingummi er en af de søde sager, som du meget nemt selv kan lave. Det smager selvfølgelig ikke nøjagtig som den vingummi, du køber i poser fra supermarkedet, men har sin egen konsistens. Til gengæld har dem meget mere smag, smager naturligt og er en sund måde at få børn til at indtage en vitaminrig hindbærsaft.

Disse hindbærvingummier egner sig dog ikke kun til at spise som slik – de er også et fremragende og finurligt lille indslag på en desserttallerken, fx til nytår. Og den røde farve er smuk både til jul, til nytår og resten af året.

Hindbærvingummi

Opskrift på hjemmelavet hindbærvingummi

  • 2 dl hindbærsaft kogt på ca. 200 g hindbær og ca. 2 1/2 dl vand
  • ca. 1/2 dl rørsukker
  • 10 blade husblas

Begynd med at koge en saft af hindbærrene. Du kan sagtens bruge frosne hindbær. Vi har altid hindbær til at ligge i fryseren fra sommeren.

Hæld hindbærrene i en lille kasserolle sammen med vand og kog hindbærrene op i ca. 3 – 5 minutter. Skum urenheder af med en spiseske.

Si saften gennem en sigte og derefter gennem et kaffefilter for at få en hel fin saft. Hvis der ligger urenheder på overfladen, efter du har sigtet saften, er et lille trick at tage et stykke fedtsugende papir, fx køkkenrulle, og suge skidt og urenheder op med.

Dæk nu husblassen med koldt vand og lad den trække i ca. 10 minutter. Hæld så vandet vand.

Lun hindbærsaften op og smag den til med sukker.

Tag gryden af varmen og rør husblassen ud i den sødede hindbærsaft. Saften må ikke være alt for varm.

Hæld saften i små silikoneforme – dem som man også kan købe til at lave fyldte chokolader i. Du kan også holde saften i én stor form og så skære vingummiet ud i stykker, når det er stivnet.

Lad stykkerne af hindbærvingummi stivne helt. Du kan evt. putte formene i fryseren, da de er nemmere at vende ud, hvis de er frosne.

Du kan opbevare dine hindbærvingummier en en tætsluttende bøtte ved enten stuetemperatur eller i køleskabet. Efterhånden som de står, vil vingummierne blive sejere og sejere og mere vingummiagtige, mens de er mere geléagtige de første par dage. Derfor kan det være en god idé at lave dem nogle dage i forvejen, hvis de skal nydes som slik.

Du kan også rulle vingummistykkerne i sukker lige inden servering, hvis du vil lave mere konfekt- eller flæskaftige stykker. Men vær opmærksom på, at sukkeret vil smelte efter lidt tid, så de kan ikke stå så længe med sukker på. Men de smager godt!

Hindbærvingummi med sukker

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar