Hvid gløgg med hyldeblomst smager noget så skønt og er et dejligt frisk alternativ til den klassiske rødvinsgløgg. Samtidig er den hvide gløgg både nem og meget hurtig at lave og er lige præcis sådan en varm drik, du hurtigt kan bikse sammen til uventede gæster.
Varme drikke i december
Hvid gløgg med hyldeblomst er en utrolig frisk, lækker og smagfuld udgave af den klassiske gløgg, som vi alle drikker i december.
Og hvis der er noget, vi dyrker meget hjemme hos os i december, er det varme drikke. Det er så lækkert med en dampende varm kop et-eller-andet med krydderier i. Nogle gange er ingefær nok til at gøre drikken stærk og give varme og andre gange gør det godt med en sjat alkohol i.
Her i denne coronatid har vi flere gange i løbet af december haft besøg af familie, hvor vi har stået udenfor med god afstand til hinanden. Og her er det særdeles godt at servere fx et dampende glas hvid gløgg eller en æble-ingefærtoddy med rom. Det er en hyggelig måde at mødes på, når nu vi ikke rigtigt kan være sammen og sidde overfor hinanden ved et bord.
Juleaften plejer vi også at lave en varm drik til eftermiddagshyggen. Det er nemlig en speciel dag, der kræver noget helt særligt. Og det er så hyggeligt at sidde foran Disneys Juleshow med stearinlys og småkager og et varmt glas hvid gløgg med hyldeblomst i hånden. Og juletræet, der står med al sin pynt ved siden af, fyldt med gaver og hemmeligheder under.
Opskrift på hvid gløgg med hyldeblomst
Neden for finder du opskriften på den lækre hvide gløgg med hyldeblomstsaft. Vi bruger gerne vores egen hjemmelavede hyldeblomstsaft fra fryseren. Har du ikke sådan noget på lager, kan du sagtens købe dig til en rigtig god hyldeblomstsaft.
Får du lyst til at lave andre varme drikke i julen, så kig endelig nærmere på disse:
Varm æble-ingefærtoddy med rom
Hjemmelavet klassisk rødvinsgløgg
Se alle opskrifter på varme drikke
Hvid gløgg med hyldeblomst
Ingredienser
- 2 dl ufortyndet hyldeblomstsaft
- 1 flaske hvidvin, fx en Chardonnay
- 1 dl hvid rom
- 1 kanelstang
- 6 hele kardemommefrø
- 8 hele rosenpeberkorn
- 25 g rørsukker
- 2 cm frisk ingefær
- friske tranebær til pynt
Sådan gør du
- Skræl ingefæren og skær den i fine skiver.
- Hæld hvidvin og hyldeblomstsaft i en gryde og kom krydderier, ingefær og rørsukker i.
- Varm gløggen op til lige før kogepunktet – den må ikke koge. Hold gløggen på lige under kogepunktet i mindst 10 minutter og gerne lidt længere, så krydderier og ingefær kan nå at afgive smag. Du kan også slukke for gryden og varme den op igen en halv time senere.
- Hæld rom i gryden. Du kan også hælde rommen i individuelt i hvert glas ved servering.
- Hæld gløggen i glas og kom et par friske tranebær i hvert glas.