Kanelgranola med tørrede æbler er den dejligste, knasende sprøde granola med masser af smag. Den er ideel at lave i efterårs- og vintermåneder med sin varme smag af krydderier og den syrligt-søde smag af tørrede æbletern.
Knasende sprød granola med kanel og æbler
Kombinationen af de knasende sprøde nødder, kerner og flager sammen med varme krydderier og og de syrligt-søde tørrede æbletern er uimodståelig. Kanelgranola med tørrede æbler er en virkelig lækker granola, som er hurtig at lave og som smager dejligt på alt. Brug den på morgenyoghurten, på havregrøden eller -grynene eller i stedet for makroner i gammeldags æblekage.
De tørrede æbletern er hurtigt lavet, og har du æbler i haven, er det en helt perfekt måde at anvende dem på. Du må endelig ikke undlade æblerne – de er en stor del af smagen i denne granola.
Granolaen er i øvrigt en fantastisk værtindegave eller bare venindegave at lave til en, du holder af. Eller hvad med en barselsgave til en nybagt mor, som kunne bruge lidt kærlig omsorg? Smuk ser den i hvert fald og, og så smager granolaen drønlækkert.
Opskrift på kanelgranola med tørrede æbletern
Lige her under finder du den nemme opskrift på granolaen. Inden du laver selve granolaen, skal du dog lave de tørrede æbletern – det er meget nemt. Brug tørrede æbler fra haven eller gode økologiske æbler fra supermarkedet eller grønthandleren og snit dem i små tern. Tør dem i en dehydrator eller i ovnen:
Se, hvordan du tørrer æbletern her
Kunne du bruge lidt mere inspiration til opskrifter med æbler, så tjek endelig disse opskrifter ud også:
Æblesnaps med rosmarin og peberkorn
Gammeldags æblekage med makroner og flødeskum
Kanelgranola med tørrede æbler
Ingredienser
- 1 dl mandler
- 1 dl hasselnødder
- 2 dl rugflager
- 2 dl havreflager/grovvalsede havregryn
- 1 dl solsikkekerner
- 2 tsk vanilje
- 1 spsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 2 spsk honning
- 2 spsk kokosolie
- tørrede æbletern
Sådan gør du
- Hak mandler og hasselnødder groft.
- Bland hakkede mandler og hasselnødder, rugflager, havreflager og solsikkekerner sammen i en stor skål.
- Hæld vaniljesukker, kanel og ingefær henover og rør rundt.
- Tilsæt honning og kokosolie og rør det godt rundt i blandingen.
- Hæld det hele på en bradepande beklædt med bagepapir og bag det i ovnen ved ca. 150 grader i ca. en halv time.
- Rør i granolaen efter ca. et kvarter. og måske igen 5 – 10 minutter efter. Granolaen skal være sprød og knasende.
- Tag bradepanden ud af ovnen og lad din granola køle helt af.
- Bland tørrede æbletern i granolaen og fyld granolaen i et stort sylteglas eller i en kagedåse med låg.