En hjemmelavet mirabellesaft med ingefær smager af sommer, der går på hæld, og er virkelig en lækker saft, der kan drikkes meget af. Det lille touch af ingefær giver saften karakter, men kan også udelades.
Sensommer på flaske
Hjemmelavet saft slår altså alt!
Jeg elsker de mange forskellige slags saft, man nemt og hurtigt kan lave henover sommerhalvåret. Det er virkelig lækkert. Mirabellesaften her hører til blandt mine favoritter, fordi den har denne her skønne syrlighed, som jeg virkelig holder af. Og kombinationen af sødme, syrlighed og et strejf af ingefær er drønlækker.
Saften er ikke for sød (hvilket betyder, at man kan drikke meget af den), og ingefæren giver den karakter, så den får lidt mere smag og kant. Selvfølgelig kan man udelade ingefæren, hvis man ikke bryder sig om denne smag. En mirabellesaft i sig selv smager også vidunderligt, og hvis man synes, den skal have tilføjet en ekstra smag, kan man fx koge lidt mynte eller citronmelisse med.
Saften er nem og hurtig at lave. Jeg fylder gerne lidt af saften på flasker, som opbevares i køleskabet og resten af saften hælder eg i fryseposer og gemmer i fryseren til senere tider, hvor man længes efter sol og sommer.
Opskrift på mirabellesaft
Lige nedenunder finder du opskriften på den lækre saft med smag af mirabeller, ingefær og sensommer. Saften kan holde sig en uges tid i køleskabet, men det er nu ikke sikkert, at den holder så længe …
Find mere inspiration til, hvad du ellers kan lave med dine mirabeller her:
Mirabellesaft med ingefær
Equipment
- Glasflasker
Ingredienser
- 1 kg mirabeller – gule eller røde
- 3 l vand
- ca. 500 g sukker
- 2-3 citroner
- 2 cm frisk ingefær
Sådan gør du
- Skær den ene citron i skiver og ingefæren i tynde skiver. Det er ikke nødvendigt at fjerne skællen.
- Skyl mirabellerne og kom dem i en gryde med vand, sukker, citronskiver og ingefærskiver. Bring forsigtigt gryden i kog og lad det småsimre i ca. 5-10 minutter, til frugterne brister.
- Smag på saften og tilsæt evt. lidt mere sukker, hvis du synes, den mangler sødme.
- Sluk for varmen og lad mirabellerne stå og trække i vandet i yderligere 20-30 minutter.
- Si saften gennem en sigte og klem forsigtigt vandet ud af mirabellerne uden, at du får frugtkødet med.Smag igen på saften og smag den til med mere citron.
- Hæld saften på rene skoldede flasker eller i fryseposer til fryseren. På køl kan saften holde sig i en uges tid og selvfølgelig i længere tid i fryseren.
- Saften drikkes ufortyndet og gerne med masser af is og evt. en stilk mynte som pynt.