En af sommerens mange skønne salater, er mormorsalat. Den skal laves af frisk, sprød hovedsalat, som du nipper i passende stykker med fingrene.
Dressingen er en blanding af sur-sød-fed – en fuldstændig perfekt kombination, som pirrer alle smagsløg. Jeg kan godt lide dressingen lidt til den syrlige side, så jeg kan mærke eddiken prikke lidt på tungen. Fløden giver den milde, bløde smag af sommer i gamle dage, og ribsene på toppen forstærker følelsen af at spise noget originalt og genialt.
Til et halvt hovedsalat bruger jeg:
- ca. 3 – 4 spsk. hvid eddike
- 2 – 3 spsk. rørsukker
- ca. 1 dl fløde
- en håndfuld modne ribs
Du hælder eddiken i en skål og rører sukkeret ud heri. Derefter hælder du fløden i og rører godt rundt.
Det er sådan en opskrift, hvor du er nødt til at smage dig lidt frem og justere mængderne, så det smager, som du kan lide det.
Nip salaten med fingrene og hæld tilsidst dressingen over og pynt med friske ribs. Det er en af det salater, der er en ren fryd at spise, og derfor står mormorsalat højt på hitlisten hjemme hos os.