Denne panna cotta med saltet karamel er noget af det lækreste. Blød og cremet og med en perfekt smag af saltkaramel og karamelliseret hvid chokolade på toppen. Den klassiske italienske dessert er nem at lave og kan laves i god tid i før servering.
Italiensk dessert
Panna cotta med saltkaramel hører til blandt favoritterne, når vi laver desserter. Smagen af karamel med et hint af salt er jo simpelthen bare skøn, og derfor kan man slet ikke gå galt i byen ved at lave denne dessert. Den er nem at lave, kan laves i god tid, og så smager den virkelig dejlig. Så dejlig, at det næsten ikke er nok med bare ét glas.
Vi laver ganske ofte panna cotta i forskellige varianter. Det er en sjov dessert at lave, fordi man kan lave den med så mange forskellige smage og kombinere den med forskelligt knas, bær, frugt og lignende. Der er utallige muligheder for at lave en lækker dessert – som samtidig er utrolig nem at lave.
Saltet karamel
Og så er der jo det der med saltkaramel. For hvem elsker ikke saltkaramel? Kombinationen af sødt og salt er jo eminent og noget, som både børn og voksne kan lide.
Faktisk er saltkaramel vel en af de mest eftertragtede smage, når det kommer til kager og desserter. Og i denne panna cotta fungerer det virkelig godt med smagen af saltet karamel.
Læs mere om, hvad panna cotta er
Opskrift på panna cotta med saltkaramel
Neden for finder du den nemme opskrift på panna cotta med saltet karamelsmag. Husk at lave den i god tid, så den kan nå at blive helt kold og sætte sig i køleskabet inden servering. Den skal gerne være helt fast og ikke flydende.
Er du vild med italiensk dessert, så kan disse andre opskrifter på panna cotta og italienske desserter sikkert også inspirere dig:
Panna cotta med ribs og solbær – opskrift med havens bær
Panna cotta med hyldeblomstgelé og fennikelsmag
Julet panna cotta med appelsin og krydret knas
Tiramisu – desserten, du aldrig bliver træt af
Se alle opskrifter på desserter
Panna cotta med saltkaramel
Equipment
- 4-5 dessertglas
Ingredienser
Panna cotta
- 3 blade husblas
- 4 dl fløde
- 1 dl sødmælk eller letmælk
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g sukker
- 1/2 tsk havsalt
Brændt hvid chokolade
- 50 g hvid chokolade
Sådan gør du
- Kom husblas i en skål med koldt vand i ca. 10 min, indtil de er bløde.
- Hæld fløde, mælk og vaniljesukker i en lille gryde eller alternativt en lille skål til mikroovn, og lun det enten på komfur eller i mikroovn (ca. 1 minut), til blandingen er varm (ca. 45-50 grader).
- Kom sukker i en lille gryde med tyk bund og smelt det ved middel varme, indtil det er smukt ravfarvet. Rør ikke i sukkeret, men kør evt. gryden lidt rundt, hvis der skulle være en klump usmeltet sukker.
- Tilsæt forsigtigt den lune flødeblanding, mens du pisker godt i karamellen. Behold gryden på blusset, og hvis karamellen stivner, så vær ikke nervøs – den skal nok smelte igen. Pisk godt i gryden med et piskeris, til al karamellen er smeltet og du har en ensartet karamelfarvet flødemasse.
- Tilsæt havsalt og rør godt – smag gerne på blandingen, så du sikrer dig, at havsaltet kan smages.
- Pres det overskydende vand af husblassen og kom det i den dame karamelblanding. Pisk godt, indtil husblassen er rørt godt ind i blandingen.
- Hæld panna cottaen i 4-5 portionsglas og stil dem på køl i mindst 4 timer, før du serverer dem.
Brændt hvid chokolade
- Hak chokoladen groft og bred den ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Varm chokoladen i ovnen ved 200 grader varmluft i et par minutter, til chokoladen er gyldenbrun. Hold godt øje med chokladen hele tiden.
- Lad chokoladen køle af.
Servering
- Pynt panna cottaen med brændt hvid chokolade og evt. et lille mynte- eller citronmelisseblad.