Hjemmelavet pesto er simpelthen bare lækkert og vi laver masser om sommeren, hvor vi har friske hjemmedyrkede krydderurter i haven i store mængder. Men faktisk er det også godt at lave sin egen pesto her om vinteren, for pesto indeholder vitaminer og antioxidanter, som vi har brug for netop nu.
Her får du opskriften på en dejlig persillepesto, som vi i løbet af de sidste dage har spist på både blomkålssuppe, pizza og tærte.
Persillepestoen har en skøn nøddesmag udover at den selvfølgelig smager overvældende af persille, en anelse af hvidløg og en lille smule saltet.
Opskrift på persillepesto
- et stort bundt persille
- 15 mandler
- revet Primadonna eller en anden hård ost
- 2 fed hvidløg
- 2 dl olivenolie
- havsalt
- friskkværnet peber
Start med at skylle og hakke persillen og hvidløgene groft. Hæld dem derefter i en høj plastikkande sammen med olivenolie, mandler, revet ost, salt og peber og blend med stavblenderen til pestoen har en cremet konsistens.
Vores er en smule grov, hvilket vi godt kan lide, men du kan sagtens lave den finere.
Hæld pestoen over i en smuk skål og server den til fx blomkålsuppe.
Pestoen kan holde sig 7-10 dage på køl.
2 comments
Hej
Jeg producerer en hel del basilikum. Køber et par stykker og skiller dem ad og planter dem ud i store potter eller plantedække i drivhuset.
For at kunne gemme dem blender jeg dem med olivenolie og dermed kan de gemmes i lukkede beholdere i køleskabet. Helt dækket af olivenolie!
Når der så skal bruges pesto så kommer indholdet i:
Erstatter gerne de dyre pinjekerner med finthakkede mandler, solsikkekerner eller græskarkerner eller en blanding af de tre og selvfølgelig revet parmesanost
Hej Peter
1000 tak, fordi du deler, hvordan du griber det an. Det, tror jeg, kan inspirere en masse andre. Jeg gør nøjagtigt det samme selv med hensyn til basilikum, og mit drivhus bugner af basilikum hele sommeren – det er noget af det dejligste. Og god idé med pesto-forberedelsen. Det spændende er , at man jo kan lave en masse forskellige variationer af pesto, og du har helt ret i, at man ikke kun behøver at bruge de dyre råvarer. Man kan faktisk også fryse basilikum i olie, fx i isterningbakker, og så kan man anvende krydderurten hele året.
Mange hilsner Trine