Red velvet cake eller rød fløjlskage, som vi kalder den på dansk, er en amerikansk klassiker, som smager superskønt og har den smukkeste røde farve. Her får du også opskriften på den originale kogte mælkefrosting.
Den klassiske røde kage
Man bliver nødt til at unde sig selv at bage denne smukke røde kage en gang imellem. Den ikke bare ligner fløjl, men smager også fløjlsagtigt – især hvis du laver den originale frosting til i stedet for at bruge flødeostecreme.
Det er en kogt mælkefrosting, som er ret nem at lave, har en utrolig lækker konsistens og smager af blød vanilje fremfor ost eller smør.
Opskrift på rød fløjlskage i tre lag
- 250 g smør
- 600 g sukker
- 4 æg
- 5 spsk rød frugtfarve
- 30 g kakao
- 2 tsk vaniljeessens eller -sukker
- 600 g hvedemel
- 5 dl kærnemælk
- 2 spsk hvidvinseddike
- 2 tsk natron
Original kogt mælkefrosting
- 50 g hvedemel
- 2,5 dl sødmælk
- 3 tsk vaniljesukker
- et lille nip fint salt
- 200 g usaltet, blødt smør
- 200 g flormelis
Pisk smør og sukker sammen i en røreskål – gerne på maskine – til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen.
Hæld frugtfarve i en lille skål og vej kakaoen af i en anden skål. Tilsæt nu cacaoen til frugtfarven, indtil du har en mørkerød pasta. Den må ikke blive helt brun, så derfor skal du tilsætte kakaoen lidt efter lidt. Bruger du vaniljeekstrakt, kan du også tilsætte denne i pastaen. Hæld pastaen i smør-sukker-æggeblandingen og tjek, at dejen bliver helt rød.
Kom mel og salt i dejen skiftevis med kærnemælken og rør, til dejen er fin.
Rør eddike og natron sammen i en lille skål og kom det i dejen. Rør rundt.
Del dejen i tre nogenlunde lige store dele og kom dejen i 20 cm springforme. Hvis du kun har en enkelt i denne størrelse, må du bage ad flere omgange. Hver kage skal have 30-40 min. ved 185 grader. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Imens kagerne bager, laver du mælkefrostingen: Pisk mel og mælk sammen i en kasserolle over medium varme. Varm derefter op til blandingen begynder at simre, mens du rører jævnt, indtil blandingen bliver nærmest buddingagtig og tyk.
Tag gryden af varmen og pisk vaniljesukker og salt i. Hæld blandingen i en skål, som du sætter i køleskabet og køler helt ned.
Pisk smør og sukker sammen med en elpisker, indtil det er let og luftigt, små 5 minutter. Skrab siderne af skålen indimellem, så der ikke er ujævnheder i den færdige blanding.
Tilsæt nu den afkølede mælkeblanding lidt efter lidt, mens du pisker forsigtigt.
Fortsæt med at piske, indtil blandingen er let og luftig og nærmest ligner flødeskum.
Sådan samler du kagen: Smør et lag creme på hver kage og læg dem oven på hinanden. Smør siderne med den resterende mælkefrosting og pynt evt. med blomsterblade, lidt grønt eller lidt kagestøv, som du drysser over frostingen. På billederne har jeg brugt kobberstøv.
God fornøjelse med at bage rød fløjlskage!