Syltede agurker skal der til – og allerhelst hjemmesyltede agurker fra haven, for så smager de bedst. Og det bedste ved at sylte sine egne agurker er, at det næsten ingen tid tager, mens gevinsten er stor. Tilfredsheden ved at sætte tænderne i en hjemmesyltet agurk er enorm og uanset, hvilket glas syltede agurker, du køber, kan det ikke måle sig med de hjemmesyltede.
Og nu er agurkerne ved at være her. Hvis du også dyrker agurker i dit drivhus, så ved du, at lige pludselig så vrimler det med agurker, og man kan slet ikke følge med til at spise dem, mens de er friske. Heldigvis er der mange lækre ting at lave af agurker.
Opskrift på syltede agurker
- ca. 3 store agurker eller 4-5 skoleagurker
- salt
- 2 dl eddike
- 2 dl vand
- 2 dl sukker
- 10 peberkorn
- 3 laurbærblade
- hakket frisk dild
Varm eddike, vand og sukker op i en gryde sammen med krydderierne på nær hakket dild. Når blandingen begynder at koge, slukker du. Lad blandingen køle af.
Imens skyller du dine agurker og skærer dem i skiver. Nogle kan bedst lide helt tynde skiver, andre tykke med bid i. Jeg synes de er bedst, når de ikke er alt fortynde. Det er helt op til dig, hvor tykke du synes, dine agurkeskiver skal være.
Bred agurkeskiverne ud i et fad i lag, og hvert lag drysser du agurkerne med salt, som skal trække væden ud af agurkerne.
Lad nu agurkerne stå og trække i ca. 10 – 15 minutter.
Hak dilden, imens du venter.
Så “vrider” du agurkerne i hænderne ved at klemme om dem og trykke al vandet ud. Du skal ikke kvadre agurkerne helt, men blot trykke let og lade vandet løbe fra.
Fordel nu agurkeskiverne i store sylteglas med friskhakket dild. Hæld tilsidst den afkølede lage over og luk sylteglassene tæt til.
Stil dine hjemmesyltede agurker på køl. Så holder de sig bedst, og der er mere bid i dem.
Nyd de syltede agurker sammen med en grillpølse eller på en sommerlig kartoffelmad.