Chokoladebrud er noget af det lækreste med deres bløde, saftige og luftige konsistens og med masser af store stykker chokolade i. Dejen hakkes i stykker med chokolade og æg, så formen afviger fra en normal chokoladebolle.
Eftermiddagssnack
Det er utrolig svært at modstå hjemmebagte chokoladebrud med store stykker chokolade i en blød bolle, der er både saftig og lækker. Chokoladebrud er en slags luksuschokoladeboller, der er særligt lækre og indbydende.
Bollerne er store og gode at bruge som en eftermiddagssnack i madpakken eller blot at nyde lune med lidt smør på til en kop kaffe eller te om eftermiddagen. De er også helt oplagte at bage til picnic-turen, eller når der er udflugt med familien. De pynter også overdådigt på et brunchbord, måske som erstatning for sød kage.
Det bedste af det hele er, at bollerne hverken er svære at lave eller tager særligt lang tid at bage. De kan nem bages på en eftermiddag, så man har brud at tage med i skole eller på arbejde næste dag.
Opskrift på chokoladebrud
Det er nemt at bage chokoladebrud. Fremgangsmåden er stort set som når man bager boller, men når dejen har hævet første gang, vendes den ud på et meldrysset bord og man former en hulning i midten af dejen. Her kommer man æg og masser af grofthakket chokolade i, og så hakker man ellers dejen i små stykker, indtil al fyldet er fordelt.
Man har nu en våd dej i mange små stykker, der alligevel hænger sammen. Dejen deles i 16 stykker, som sættes på bageplader til efterhævning. Derefter bages brudene i godt 10 minutter til de er smukt gyldne, og så har man de lækreste rustikke chokoladebrud.
Find i øvrigt også gerne inspiration til andre lækre hjemmebagte boller her på siden:
Køleskabsbrød – friskbagt brød til hele ugen
Chokoladebrud
Ingredienser
- 50 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 2 tsk salt
- 75 g sukker
- 75 g blødt smør
- 1 æg
- ca. 900 g hvedemel
Fyld
- 200 g grofthakket mørk chokolade
- 2 æg
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den lunkne vand – gerne på en røremaskine.
- Tilsæt salt, sukker, blødt smør og det ene æg, og derefter hvedemel lidt ad gangen. Rør til dejen er jævn og glat, men stadig klistret, ca. 7-8 minutter.
- Lad dejen hæve i skålen i ca. 45 min. med et fugtigt klæde over.
- Vend dejen ud på et bord drysset med lidt hvedemel.
- Lav en fordybning i dejen i midten, hvor du kommer grofthakket chokolade og æggene i.
- Fold dejen op omkring fyldet, så det er lukket inde.
- Hak nu i dejen med en dejskærer eller en sløv kniv. Hak og fold dejen, så fyldet fordeles og dejen bliver delt i små stykker.
- Del dejen i 16 stykker og sæt hvert stykke på en bageplade beklædt med bagepapir. Du skal ikke forme bollerne, da det er meningen, at de skal bestå af små stykker, så de får form af brud og ikke kommer til at ligne almindelige chokoladeboller.
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft og lad bollerne hæve under et fugtigt læse i 20-30 minutter.
- Bag chokoladebrudene i 10-12 minutter, til de er gyldne og bløde.
- Lad dem køle af på en bagerist.