Denne smukke og indbydende salsa er hurtig og nem at lave til tacos eller blot som en smagfuld kold sauce til mexikanskinspireret mad eller stegt kylling. Salsaen er baseret på granatæble, som giver en sød, saftig og eksotisk smag til den kolde sauce.
Mexikansk kold sauce
Denne salsa med granatæble og chili er lynhurtig at lave og er perfekt at servere til hjemmelavede tacos, burritos, tortillawraps eller lignende. Den tilføjer nemlig en masse smag og i særdeleshed en mexikanskinspireret smag. Salsaen hæver lige tacos op på et højere niveau og tilfører en autentisk vibe til mexikansk mad lavet hjemme i køkkenet i Danmark.
En salsa med granatæble er selvfølgelig en lidt anderledes salsa. Men granatæble fungerer bare godt i en salsa, fordi kernerne tilfører saft, sødme og væde på samme måde som tomater. Og derudover er granatæblekerner smukke med deres rubinrøde farve, og salsaen giver farve og glød til serveringen.
Jeg synes især, at salsa med granatæble er perfekt at servere sammen med avokado, hvor den røde farve giver en smuk kontrast til det grønne kød. Og samtidigt er det to madvarer, der går utroligt godt sammen.
Hvad er salsa?
Salsa er en klassisk sauce i det mexicanske køkken, som typisk laves af friske grøntsager og krydderier. Ordet “salsa” betyder “sovs” på spansk, men salsa er oftest frisk, rå eller let tilberedt.
De mest kendte varianter inkluderer salsa roja, som er baseret på tomater, løg, chili og koriander, og salsa verde, lavet af tomatillos og grøn chili, der giver en syrlig og frisk smag. Der findes også pico de gallo, en chunky, rå version af salsa lavet af hakkede tomater, løg og jalapeños.
Salsa bruges som topping i mexicanske retter som tacos, burritos og nachos og fungerer også som dip til tortillachips. Det tilfører en frisk, krydret smag og kan justeres i styrke afhængig af den type chili, der bruges.
Opskrift på salsa med granatæble og chili
Denne salsa tager vitterligt ikke mere end 5 minutter at lave. Og orker du ikke at skrabe kernerne ud af et granatæble, kan de købes løse i supermarkedet – helt friske og klar til brug.
I opskriften anvendes en grøn chili, men har du ikke grøn chili på lager, kan den udskiftes med en rød eller en meget stærk chili efter smag.
Får du lyst til at lave flere kolde saucer, så find gerne inspiration i disse opskrifter:
Røget gulerodshummus med mandler
Hjemmelavet tomatsauce af tomaterne i drivhuset
Se alle opskrifter på dressinger, pestoer & kolde saucer
Salsa med granatæble og chili
Ingredienser
- ca. 100-120 g granatæblekerner – svarer ca. til 1 medium granatæble
- 1 grøn chili
- 1 lille løg, evt. skalotteløg
- 1 håndfuld frisk koriander
Sådan gør du
- Skær granatæblet i halve, og udtræk granatæblekernerne ved at banke forsigtigt på den bageste side af frugten. Sørg for at fjerne eventuelle hvide hinder.
- Snit den grønne chili og løg fint.
- Hak frisk koriander.
- Bland alle ingredienser godt sammen og kom salsaen i en pæn serveringsskål. Lad gerne salsaen stå og trække en time eller to inden servering eller lav den dagen før og opbevar den på køl.