Vi er ret vilde med nutella hjemme hos os, men vi er faktisk endnu vildere med denne her chokoladesmørepålæg, som er en slags hjemmelavet nutella. Og hvis du kan lide nutella, vil du opleve dette som en himmerigsmundfuld.
For længe siden blev vi enige om, at vi kun må få nutella i ferier og til højtider, da vi ikke synes, det skal være hverdagskost, men tværtimod noget lækkert vi nyder i særlige, afslappede stunder. Og Lukas absolut elsker, når vi skal holde ferie og have hjemmelavet nutella til morgenmaden.
Hjemmelavet nutella indeholder ingen hasselnødder, men til gengæld masser af chokolade. Der er selvfølgelig ingen tilsætningsstoffer i, så derfor kan Nutella’en også kun holde sig en uges tid i køleskabet. Men jeg lover, at det ikke bliver noget problem …
Sådan laver du hjemmelavet nutella:
- 2 dl fløde
- 3/4 dl letmælk
- 50 g rørsukker
- 200 g flødechokolade
- 100 g mørk chokolade
- 1 stor spsk. vanilje
- 100 g smør
Hæld fløde, mælk og sukker i en kasserolle og lad det koge op. Hak begge slags chokolade i mindre stykker, imens fløden koger op og tag derefter gryden af blusset. Hæld chokoladen og vaniljen i flødeblandingen og lad det stå et minuts tid eller to, så chokoladen kan smelte. Derefter rører du godt i det, indtil chokoladen er helt rørt ud.
Når massen er håndvarm tilsætter du smørret i små bider og rører derefter til massen er fin og ensartet.
Opbevar din hjemmelavede nutella i køleskab og server den sammen med noget lækkert hjemmebagt brød.
Nyd det!
2 comments
Åh, hvor lyder det lækkert. Det skal jeg helt sikkert også prøve at lave. Og jeg kan levende forestille mig, at den begrænsede holdbarhed heller ikke bliver et problem her 🙂 Rigtig god (nutella) jul. /Lone
Tusind tak, Lone, og rigtig god jul til dig også 🙂 Og du skal endelig prøve at lave nutellaen – den er noget af det lækreste. Vi er næsten igennem første glas …
Mange hilsner Trine