En blondie med aronia – hvorfor lige aronia? I slutningen af sommeren var jeg så heldig at komme forbi et sommergartneri, som var ved at lukke ned for sæsonen, og her erhvervede jeg mig et par fine aroniabuske, som straks blev plantet i haven sammen med mine andre bærbuske. Jeg var meget begejstret.
Aronia: Syrligt sammen med sødt
Og nu, her et par måneder efter erhvervelsen, har jeg plukket rub og stub af, hvad der var af bær på buskene, hvilket jo ikke var nok til hverken at kunne lave syltetøj eller saft. Til gengæld var der nok til at bage en blondie med aronia. Jeg er selv vild med kombinationen af det syrlige sammen med det søde.
Kagen smager selvfølgelig dejligt, når den er frisk og nybagt og lige kommet ud af ovnen, men jeg er faktisk endnu mere tosset med den, når den er blevet kold og evt. har fået lov til at komme i køleskabet. Så bliver den nemlig helt konfektagtig, hvilket jeg godt kan lide.
Opskrift på blondie med aronia og vanilje (20 x 20 cm)
- 150 g hvid chokolade
- 100 g smør
- 2 æg
- 100 g sukker
- 125 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 75 g aroniabær
Hak chokoladen fint og skær smørret ud i små stykker. Smelt begge dele sammen over et vandbad.
Imens pisker du sukker og æg sammen til det er hvidt og luftigt (et par minutter), hvorefter du tilsætter hvedemel og vaniljesukker lidt efter lidt, mens du blot rører rundt.
Rør det smeltede chokolade og smør i.
Skyl aroniabærrene, dup dem tørre i et viskestykke og vend dem i dejen.
Hæld dejen i en bageform, som enten er smurt eller belagt med bagepapir. Hvis du ikke har en 20 x 20 form, så forkort evt. en lille bradepande med staniol eller en ovnfast skål eller brug i stedet en stor brødform. Du kan også bruge et ovnfast fad.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
God fornøjelse med kagebagningen og nyd din blondie med aronia.