Sådan en granita af rabarber er en smagfuld, lækker og læskende lille sag, som er nem at lave, og som både børn og voksne er vilde med. Lav den på en varm sommerdag, som en lille let dessert eller som et rensende mellemmåltid ved flere retter.
Læskende sød pink granita
Granita er en halvfrossen is, der minder om sorbet, men med flere iskrystaller. Den laves på en kogt sukkerlage, som man tilsætter smag i form af frugt, bær, grøntsager eller krydderier, og ofte er smagen både syrlig og sød. Denne granita af rabarber er mest sød og egner sig derfor også til børn, som vil elske den søde lyserøde og koncentrerede smag af rabarber.
Det er utroligt enkelt at lave granita, og det tager nærmest ingen tid. Hvis vi en weekend står op til en dejlig varm dag, kan jeg godt finde på at skynde mig at koge en en sukkerlage med frugtsmag og komme det i fryseren – så har vi nemlig en dejlig hjemmelavet og læskende is til senere på dagen, som også kan forvandles til en iskold drink eller til en perlende slushice.
Når man tager granitaen ud af fryseren, skraber man den blot med en gaffel, så man får en slags iskrystaller i flager.
Opskrift på granita af rabarber
Granita er en isdessert, som oprindeligt stammer fra Italien og er relateret til sorbet og italiensk gelato. Det er en halvfrossen is, som helt simpelt laves på sukker, vand og en udvalg smag – her rabarber. Rabarbergranita er utrolig nemt at lave selv, og det tager ikke ret lang tid.
Isen skal dog have tid til at fryse ned i fryseren – helst 3-4 timer og gerne til næste dag. Der er dog intet i vejen for at lave desserten om formiddagen og servere den om aftenen til en god grillaften eller sommerhygge.
Får du lyst til at lave flere lækre ting med rabarber, så find gerne inspiration i mine mange andre rabarberopskrifter:
Se alle opskrifter med rabarber
Granita af rabarber
Equipment
- 1 form eller beholder med låg, ca. 10 x 20 cm
Ingredienser
- 200 g rabarber
- 200 g sukker
- 5 dl vand
Sådan gør du
- Skyl og rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
- Kom rabarberne i en gryde sammen med vand og sukker og bring det i kog.
- Lad det småkoge i ca. 15 minutter, til sukkeret er helt opløst.
- Hæld siruppen gennem en sigte, så rabarberne bliver siet fra, og ned i en form med låg til.
- Kom den i fryseren i mindst 3-4 timer.
- Ved servering tager du granitaen ud af fryseren, skraber isen med en gaffel, så den bliver flaget og grynet og serverer den i små glas eller skåle. Pynt evt. med et par mynteblade, som giver en god kontrast til den lyserøde is.