Dette er min mosters opskrift på cacaosnitter, og jeg advarer med det samme: De er dødlækre! Både helt lune nybagte, penslet med chokolade, og såmænd også efter en tur i køleskabet et par dage.
Kombinationen af kokos, cacaosmag og hindbær er perfekt, og man må bestemt ikke være for nærig med hindbærmarmeladen.
Det mest optimale er selvfølgelig at bruge hjemmelavet hindbærmarmelade, men har du ikke det på lager, er det bare om at finde en god erstatning.
Portionen giver en hel bradepande, og derfor er det oplagt at bruge kagen til at tage med i skole, på skovtur osv., hvor man bare kan skære ud i de stykker, man ønsker. Og så er der jo også den fordel, at der er meget kage. Rigtig meget kage.
Opskrift på cacaosnitter
Bund:
- 200 g smør
- 175 g sukker
- 2 tsk bagepulver
- 325 g mel
- 5 æggeblommer
- hindbærsyltetøj, ca. 200-300 g
Kokoslag:
- 5 æggehvider
- 200 g kokos
- 5 spsk cacao
- 400 g sukker
Skær den kolde smør i mindre stykker og ælt den sammen med sukker, bagepulver, mel og æggeblommer – gerne på en røremaskine, så er det ikke så hårdt at ælte dejen.
Når dejen er æltet sammen speder du den ud i bunden af en bradepande (den, der hører til ovnen) beklædt med bagepapir. Du kan enten trykke den ud stykkevis eller du kan rulle dejen ud ad et par omgange med en kagerulle — alt efter temperament og grad af perfektion.
Smør hindbærsyltetøj ud over bunden i et pænt lag. Hvis der er for lidt syltetøj, vil du ikke kunne smage hindbærren, når kagen er færdig.
Pisk nu æggehviderne stive.
Vej kokos, cacao og sukker af og vend forsigtigt de tørre ingredienser i de stiftpiskede æggehvider.
Spred massen som sidste lag over hindbærsyltetøjet på bradepanden.
Bag cacaosnitterne ved 175 grader i ca. 30 min.
Lad kagen køle af og skær derefter i passende snitter.
Du kan sagtens spise snitterne sådan, eller du kan pensle alle kanterne med chokolade, så du får en “rigtig” bagersnitte. Cacaosnitterne ser meget flotte ud med chokoladekanterne.
God fornøjelse!
4 comments
Hvor stor en bradepande bruger du?
Hej Helle
Jeg bruger den bradepande, der hører til ovnen, altså en stor bradepande. Det skulle jeg have specificeret fra starten og det er hermed gjort i blogindlægget. Tak, fordi du gjorde mig opmærksom på det.
Jeg håber, du får bagt kagen, den er mums, og der er til flere dage 🙂
Mange hilsner Trine
Hej.
Har du prøvet at fryse dem??
Hvis ja, hvordan blev de så efter optøning??
Hilsen Helle
Hej Helle
Ja, det har jeg – og jeg vil næsten vove at påstå, at de smager endnu bedre fra fryseren! Du kan faktisk spise dem direkte fra fryseren 🙂
I hvert fald kan du roligt fryse dem. De smager anderledes, men bestemt ikke ringere.
Mange hilsner Trine