Blommer bagt i ovnen er noget af det lækreste, man kan lave. Blommerne bliver bløde og saftige med en let karamelliseret overflade. De kan spises både på morgenmaden eller som dessert med råcreme eller is eller de kan anvendes i kager, salater og til kødretter.
Efterårshøsten i ovnen
Bagte blommer er virkelig nemt at lave og nøj, hvor de smager. Blommerne får den skønneste let karamelliserede smag og bliver bløde, saftige og lækre. Man kan lave dem blot med sukker eller sirup og vanilje, eller man kan krydre dem med efterårskrydderier som kanel eller ingefær.
Blommerne er helt simple og lette at lave. De skal bages i ovnen ved lave grader i ca. 40 minutter – alt efter størrelsen på blommerne – og så er de møre og lige til at spise. Og alt, hvad det kræver inden, er at blommerne halveres og lægges på fad og drysses med sukker og krydderier. Nemt.
Dessert, kage, salat eller morgenmad
Det er helt oplagt at lave blommerne som en rigtig sensommer- eller efterårsdessert. De smager fantastisk med en god vanilje-, kanel-, eller mochais. Eller med råcreme og smørristet havregryn og nødder. Der er mange muligheder.
Men blommerne smager altså også fortrinligt på morgenmaden, fx på en havregrød eller på yoghurten sammen med en god granola. Brug dem også i salater og serveret til kødretter.
Se alle opskrifter på syltede bær & frugter
Opskrift på bagte blommer
Den nemme opskrift på søde blommer bagt i ovnen finder du lige nedenfor. Du kan bruge præcis de blommer, du har i haven eller har adgang til. Nogle blommer vil stadig være faste i det, når de er blevet bagt, mens andre er mere løse i strukturen og vil falde mere fra hinanden. Vær opmærksom på det, hvis du fx gerne vil bruge dem hele på en kage. Blommerne på billederne er blå sveskeblommer.
Har du masser af blommer i haven, som du skal finde anvendelse til, så tjek også gerne mine andre blommeopskrifter ud for inspiration. Her er et lille udpluk:
Se alle opskrifter med blommer
Bagte blommer
Equipment
- 1 ovnfast fad
Ingredienser
- 10-12 friske blommer, fx sveskeblommer
- 3 spsk rørsukker Alternativt kan anvendes samme mængde sirup
- 1/2 stang vanilje
- evt. 1 tsk krydderi, fx stødt kanel, ingefær eller lign.
- evt. 1 tsk revet citronskal af en økocitron
Sådan gør du
- Skyl blommerne, fjern stenen og halver dem.
- Læg blommerne med skæresiden opad i et smurt ovnfast fad.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland vaniljekornene med sukkeret og evt. krydderi og revet citronskal.
- Drys det krydrede sukker grundigt henover alle blommerne og læg evt. den tomme vaniljestang ned mellem frugterne.
- Bag blommerne i ovnen ved 160 grader i ca. 40 minutter – alt afhængigt af blommernes størrelse.