En blommecobbler minder om en crumble-kage, men i stedet for at smuldre kagedejen ud over frugten, lægger man dejen i store klatter, som frugtens juice nærmest “bløder” igennem. Kagen er en favorit: Rustik og indbydende, og så smager den som en drøm.
Kage med blommer
Blommer kan jo altså noget helt særligt, ikke mindst fordi de er så dejligt saftige og beholder strukturen under tilberedning og dermed ikke bare bliver til frugtmos.
Det er også det, der gør denne blommecobbler så afsindig lækker: De hele saftige blommestykker, som nærmest er marineret i en slags blommesirup og den delvis sprøde og bløde kage ovenpå. En klat letpisket fløde til gør desuden underværker.
En rustik kage
Kagen har et meget rustikt udseende, men det skal man ikke lade sig narre af. Smagen er formidabel. Og samtidig får man en dejlig følelse af at få serveret en ægte landkøkken-kage. Kagen serveres direkte i fadet – farmstyle – og kan bruges både som kage til kaffen eller som en god dessert.
Du kan bruge lige præcis de blommer, du har i huset – eller på træet i haven – og kagen vil blive forskellig hver gang. Det er jo det charmerende ved frugtkager.
Cobbler er desuden er amerikansk klassiker – og ikke uden grund, for det er virkelig en dejlig kage.
Opskrift på blommecobbler
Neden for finder du opskriften på den afsindigt lækre cobbler med blommer. Har du masser af blommer til rådighed, kan du evt. lige prøve at tjekke disse andre spændende og inspirerende opskrifter med blommer ud også:
Blommecobbler
Equipment
- Et stort ovnfast fad med høje sider.
Ingredienser
- 1 kg friske blommer
- 250 g sukker
- 3 spsk hvedemel
- 2 tsk vanillesukker
Dej
- 170 g hvedemel
- 30 g mandelmel
- 2 tsk bagepulver
- 100 g smør
- 3 spsk sukker
- 1 dl fløde
Sådan gør du
- Skyl og udsten blommerne og skær dem derefter i kvarte.
- Kom blommer i en skål sammen med sukker og mel og vend godt rundt. Hæld derefter det hele i et stort smurt ovnfast fad.
Dej
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Rør hvedemel, mandelmel og bagepulver sammen.
- Smuldr smørret ned i melet og rør (gerne på en røremaskine) til massen ligner brødkrummer.
- Tilsæt sukker og saml derefter dejen med fløden.
- Pres dejen til flade stykker og og læg dem oven på blommerne.
- Bag kagen i ca. 35-40 minutter, indtil den er flot gyldenbrun.