Disse kanelsnegle har Lukas bagt og endnu engang har han overrasket os med sine bageevner. Vi har vitterligt aldrig smagt så lækre kanelsnegle før, og vi endte med at spise tre hver!
Så blev vi også nødt til at gå en lang tur hele familien.
Kanelsneglene er fede, svampede og snaskede – og det er det, der netop kendetegner en god kanelsnegl, synes vi. Til gengæld skal man kun spise kanelsnegle en gang eller to om året.
Opskrift på kanelsnegle med marcipanremonce
- 3/4 dl mælk
- 25 g gær
- 250 g mel
- 50 g smør
- 1/2 tsk salt
- 25 g sukker
- 1 æg
- 1 æg og en æggeblomme (til pensling)
- salt
Marcipanremonce
- 200 g rørsukker eller almindelig sukker
- 50 g marcipan
- 200 g smør
- 50 g sirup
- 1 spsk stødt kanel
Skær smørret i mindre stykker og rør det med mel, salt sukker og æg i en skål til smørret er rørt godt ud. Vi bruger en røremaskine. Lun derefter mælken og rør gæren ud i den håndvarme mælk. Hæld derefter blandingen sammen med de øvrige ingredienser og ælt dejen godt.
Lad dejen hæve et lunt sted med et fugtigt klæde over i ca. 45 minutter til dejen er ca. dobbelt så stor. Slå nu dejen ned og lad den derefter ligge i 5 minutter på bordet, så den hviler en ekstra gang.
Rul dejen ud på en bageplade, og rør æg og æggeblomme sammen med et lille drys salt. Pensl dejen med æggeblandingen i et tyndt lag.
Lav marcipanremoncen sådan her: Rør marcipan og sukker sammen og tilsæt det bløde smør lidt ad gangen. Rør siruppen i tilsidst. Smør remoncen ud på dejen.
Rul nu dejen ud sammen fra den smalle side til en pølse. Skær den ud i ca. 20 lige store stykker og sæt dem på bageplader med bagepapir og pres dem en lille smule ned med fingrene.
Stil kanelsneglene til efterhævning og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
Bag sneglene ved 240 grader i 3 – 5 minutter. Lad dem køle af og pensl med glasur. Lav gerne en lille sprøjtepose af bagepapir, hvor du klipper et hul o hjørnet, så du kan lave fine streger.
God fornøjelse og velbekomme!