En sirup lavet på ingefær kan bruges i drinks, til asiatisk mad og i sushi, som marinade til kød, fisk og grøntsager, til dressinger og meget mere. Du kan også bruge ingefærsiruppen i det søde køkken og anvende de syltede ingefærskiver i salater og lignende.
En lækker og smagfuld sirup
Ingefærsirup er en yderst smagfuld sirup, som er enormt lækker at bruge i en hel række ting. Den kan bruges både i det søde og i det salte køkken, og så er den jo helt eminent at bruge i drinks.
I det salte køkken er det oplagt at bruge siruppen med den eksotiske smag i det asiatiske køkken til nudler og sushi og thailandske fishcakes. Siruppen er i det hele taget fortrinlig til fisk, og kan bruges i alle mulige slags fiskeretter og til at marinere fisk.
Udover at marinere fisk, kan den også bruges i marinader til kød og grøntsager, lige som den kan bruges i salatdressinger.
I den søde køkken kan den anvendes både til desserter og til at hælde ovenpå kager. Den smager fremragende i te eller i en chai latte eller i en cremet kaffe. Og så kan den selvfølgelig også bruges i smoothies og greenies til at give sødme og en lækker eksotisk smag.
De tynde skiver af ingefær, som siruppen koges med, skal du endelige gemme. De kan efterfølgende også bruges i madlavningen alle de steder, hvor det ellers ville være oplagt at bruget syltet ingefær. Du kan snitte dem fint i salater eller blande dem i kød-, fiske- eller grøntsagsfars. Eller tilsæt dem i en gryderet eller sammenkogt ret. Eller brug dem i bagværk og kager.
Udover at smage godt, er ingefær i øvrigt også sund for os og styrker vores immunforsvar udover at bekæmpe betændelse, slidgigt og muskelømhed.
Opskrift på ingefærsirup
Opskriften på den hjemmelavede sirup finder du lige her under, og den er ganske nem og enkel. Siruppen laves med glucosesirup, som forhindrer ingefærsiruppen i at krystallisere. Skulle det alligevel ske, varmer du blot siruppen op igen.
Ønsker du en lidt mere krydret sirup, kan du tilsætte forskellige krydderier, fx stjerneanis, kardemomme, chili eller laurbærblade. Prøv dig gerne frem. Særligt, hvis du gerne vil bruge siruppen i kaffe og chai latte, er det lækkert med ekstra krydderier i siruppen.
Når jeg hælder siruppen på flaske, gør jeg som regel det, at jeg laver en flaske med ren filtreret ingefærsirup, som er lige til at hælde i, hvor den end skal bruges. Resten af siruppen kommer jeg i et lille glas med alle ingefærskiverne. Glasset opbevarer jeg på køl og bruger løbende de syltede ingefærskiver i madlavningen.
Får du lyst til at lave flere lækre sirupper til dit køkken, så kan være, at disse opskrifter på hjemmelavede sirupper vil inspirere dig:
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavede sirupper
Ingefærsirup
Equipment
- 1 Glasflaske med låg
Ingredienser
- 100 g frisk ingefær
- 5 dl vand
- 4 dl sukker
- 1 stor spsk glucosesirup
Sådan gør du
- Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver.
- Kom vand, sukker, glucosesirup og ingefærskiver i en lille gryde og bring den i kog.
- Kog siruppen ved svag varme i ca. 30 minutter. indtil den har den rette konsistens.Skal den bruges til drinks, må den gerne være til den tynde side, og skal den bruges i madlavning, må den gerne være lidt tykkere. Er du i tvivl, om siruppen er tyknet nok, kan du tage en skefuld på en kold tallerken og sætte i køleskabet. Efter et par minutter vil den være så afkølet, at du kan se siruppens konsistens.
- Lad siruppen trække i et døgns tid et køligt sted.
- Si ingefæren fra og hæld siruppen på en skoldet flaske – gerne skyllet med atamon. Du kan også lade ingefærskiverne blive i siruppen eller lave en flaske med filtreret sirup og et lille glas med sirup med ingefærskiver.