Kryddercookies med græskarsmag er absolut perfekte til en søndag eftermiddag i halloweensæsonen. Eller til hverdag! Småkagerne er krydrede og lækre og kan bages og spises hele efteråret.
Græskarcookies
Disse kryddercookies med græskarsmag smager skandaløst godt. Det er sprøde, krydrede småkager med en mild græskarsmag, som bare er perfekte at spise til en god kop kaffe eller en god kop te i løbet af efteråret.
Cookies er i det hele taget en favorit hjemme hos os, og ærligt talt: Det ér da lækkert med en hjemmebagt cookie til kaffen – så længe, man ikke overdriver!
Cookies lavet på græskarpuré
Disse kryddercookies med græskarsmag forudsætter, som navnet antyder, at du først har givet dig i kast med at lave græskarpuré, som er en vigtig ingrediens i disse cookies. Du kan lave puréen af et halloweengræskar, butternut squash eller hokkaido eller et helt fjerde.
Det er meningen, at småkagerne skal være helt særlige til halloweentiden, fordi de smager af både efterår og orange græskar. Og så er det cookies, som alle kan lide, både børn og voksne.
Du finder opskriften på hjemmelavet græskarpuré her.
Kryddercookies med græskarsmag er sprøde og lækre og kan holde sig et par uger på dåse – hvis I da kan lade dem stå så længe. Spis dem gerne til en lækker efterårsagtig kop kaffe eller te med pumpkin spice krydderiblanding.
Se alle opskrifter til en hyggelig halloween
Opskrift på kryddercookies med græskarsmag
Opskriften på de lækre kryddercookies er nem at gå til. Når først, du har lavet en græskarpuré, er det blot et spørgsmål om at røre dejen sammen og sætte den på køl. Dejen bliver ikke hård, som en mørdej gør. Derfor kan du tage dejen direkte ud af køleskabet og forme den til cookies.
Får du lyst til at lave flere cookies, så tjek også gerne mine mange andre opskrifter på cookies og småkager. Her er et lille udpluk:
Cookies med hvid chokolade og pekannødder
Saltede chocolate chip cookies
Se alle opskrifter på småkager & cookies
Kryddercookies med græskarsmag
Ingredienser
- 350 g hvedemel
- 2 tsk kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- et lille nip salt
- 2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk stødt muskatnød
- 1/4 tsk stødte nelliker
- 175 g stuetempereret smør
- 125 g brun farin
- 125 g sukker
- 1 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- ca. 1 1/4 dl græskarpuré
Kanelsukker
- 60 g sukker
- 1,5 tsk stødt kanel
Sådan gør du
- Bland mel, kartoffelmel, bagepulver, natron, salt og krydderier sammen i en skål. Stil det til side.
- Pisk stuetempereret smør, brun farin og sukker luftig i en røreskål.
- Tilsæt ægget og derefter vanillesukker og græskarpuré. Hvis du laver din græskarpuré selv, kan der være forskel på, hvor tyk/tynd den er, så derfor vil jeg anbefale dig lige at forholde dig til, hvilken ende din græskarpuré ligger i. Ser den meget tynd ud, så nøjes med at putte 1 dl i, og er den “tyk”, så hæld i efter angivelsen i opskriften.
- Vend de tørre ingredienser i dejen lidt af gangen.
- Saml dejen uden at overælte, og sæt den derefter i køleskabet i mindst 2 timer. Du kan sagtens lade den stå natten over og først bage småkagerne næste dag. Dejen bliver ikke hård som en mørdej, når den er på køl, så derfor kan du tage den direkte ud af køleskabet og gå i gang med at bage.
- Bland nu sukker og kanel til en kanelsukker i en mindre skål.
- Del dejen i små stykker, som du triller til kugler med ca. 1 1/2-2 centimer i diameter.
- Tryk kuglerne flade i kanelsukkeret og læg dem på en bageplade.
- Bag kagerne i ovnen i ca. 12 -14 minutter ved 175 grader varmluft. De skal være gyldne og tørre indeni.
- Lad småkagerne køle af på en bagerist.